Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / boottocht
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Gran Canaria boottocht
Veerdienst tussen badplaatsen

Tussen de plaatsen Puerto Rico, Arguineguín en Puerto de Mogán varen veerboten van Lineas Salmon en Lineas Blue Bird. Laatstgenoemde doet op dinsdag en donderdag ook Anfi del Mar aan, omdat het dan markt is in Anfi. Deze tussenstop wordt ingelast op de route Puerto Rico-Arguineguín (vice versa). Een boottocht is niet alleen een goede manier om andere badplaatsen te verkennen, het is tevens dé manier om Gran Canaria vanaf het water te zien. De eerste afvaarten zijn rond 10 uur 's morgens, de laatste aan het einde van de middag rond 17 uur.

 

Puerto de Mogán - Puerto Rico

De mooiste tocht is de twintig minuten durende boottocht van Puerto de Mogán naar Puerto Rico. Je ziet dan het duidelijke contrast van smaakvol massatoerisme in het fraaie visserdorp en de betonnen muur die men Puerto Rico noemt. Onderweg zie je eerste onaangetaste bergen met op sommige plekken een grot ter hoogte van de zeespiegel. Naarmate je verder oostwaarts komt zie je wat de Costa Canaria met de kustlijn heeft gedaan. Je passeert de betonnen complexen rondom Playa de Taurito en Playa de Tauro. Dieptepunt vormen de twee megahotels ClubHotel Riu Vistamar en het uiterst lelijke Hotel Gloria Palace Amadores. Dit laatstgenoemde vijfsterrenhotel lijkt van buiten meer op een communistisch oostblok gebouw dan op een fraai vakantieverblijf. Vlak voor aankomst in Puerto Rico zie je waarom deze badplaats onder de noemer massatoerisme valt. Deze plaats is een verzameling van ongeveer dertigduizend hotelbedden in een verzameling van witgeverfd beton.

Dolfijnentocht

Twee maal per dag vaart een boot van Lineas Salmon een stuk verder van de kust vandaan, waarbij men koers zet naar het leefgebied van de dolfijnen. Deze boottocht die vanuit Puerto Rico vertrekt en uiteindelijk aankomt in Puerto de Mogán duurt een uur. De prijs is echter gelijk aan die van de reguliere boottocht van twintig minuten. Hoewel er een redelijke kans is dat dolfijnen met de boot mee gaan zwemmen is er geen garantie dat dit gebeurt. De kans op dolfijnen en walvissen is groter bij de Dolphin & Whale Trip die vanuit Puerto Rico vaart.

 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten