Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / plaatsen / Costa Meloneras
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Gran Canaria: Costa Meloneras
Costa Meloneras

De luxe variant op massatoerisme vind je terug in Maspalomas, waar de Costa Meloneras bestaat uit een aantal zeer luxe hotels en een lange wandelboulevard met een terrasjes en winkels. De hotels van ketens zoals Riu en Lopesan zijn eigenlijk complete vijfsterren vakantiedorpen. De meeste hotels hebben een capaciteit van duizend tot meer dan tweeduizend gasten. Om de kamer te vinden ontvang je in een aantal hotels zoals het Lopesan Villa del Conde een plattegrond zodat je je kamer kunt vinden op het complex.

 

Publiek

De toeristen die Costa Meloneras bezoeken verschillen duidelijk van wat je in het drukkere Playa del Inglés terugziet. De beste term is upscale publiek, dat zich graag in de watten laat leggen. Halfnaakte dronken en luidruchtige Britten zul je hier niet zo snel aantreffen. Dit is de plek waar honeymooners hun prille huwelijksgeluk komen vieren, waar welgestelde gezinnen samen rijd spenderen en waar ook redelijk wat veertigers, vijftigers en zestigers te zien zijn. Jongeren die op zoek zijn naar een wilde feestvakantie hebben hier dan ook weinig te zoeken.

Strand

Als je pech hebt bestaat de kust voor de grote hotels aan Costa Meloneras voor een groot deel uit zwarte stenen. Niet echt geschikt om op te gaan liggen zonnen. Ieder jaar verdwijnt het strand om vrijwel altijd later weer terug te verschijnen. In het uiterste zuidoosten van Costa Meloneras, ten oosten van de vuurtoren, begint het permanente zandstrand van Meloneras. Daarna gaat de Costa Meloneras over in de Dunas de Maspalomas. Dit uitgestrekte duin- en strandgebied is een beschermd natuurpark. Mooier strand dan deze golvende duinen zul je op Gran Canaria niet aantreffen.

 

Kleding

Een vakantie aan de Costa Meloneras betekent dat je je iets aan zult moeten passen wat betreft kledingkeuze. Zeker in de luxe hotels wordt verwacht dat men 'gekleed' aan de dinertafel verschijnt. Een bermuda en badslippers zijn 'not done'. Houd hier rekening mee tijdens het inpakken van de reisbagage. Mocht je toch iets te kort komen dan kun je in de winkels ter hoogte van Lopesan Costa Meloneras een nieuwe outfit kopen van bekende merken zoals Ralph Loren, Diesel, Replay, Lacoste en Tommy Hilfiger.

Winkelen

Shopping Center Varadero en Lopesan Boulevard El Faro bieden een ruim winkelaanbod. Veel winkels zijn gericht op mode, maar wie goedkoop parfum wil kopen of op zoek is naar een mooi souvenir kan hier ook uitstekend terecht. Voordeel van de winkels die in dit stuk van Gran Canaria gevestigd zijn is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de herkomst van de producten. Hier zijn geen elektronica-oplichters of verkopers van namaak merkartikelen gevestigd. In de winkels kun je tegen relatief aangename prijzen mooie spullen kopen.

El Faro

De naam Boulevard El Faro komt van de statige vuurtoren El Faro. Dit lichtpunt aan de kust van Meloneras was ooit een eenzaam baken. Door de enorme ontwikkeling van het toerisme hier is de vuurtoren opgeslokt door de toeristische zone. Gelukkig staat achter de vuurtoren het fraaie Lopesan Costa Meloneras Resort, waardoor er geen lelijke betonnen muur van hotelkamers achter de vuurtoren staat maar een fraai aangelegd hotel met veel groen.

Verkopers op straat

Helaas moeten we wel vermelden dat je op het stuk ten oosten van de vuurtoren veel last hebt van verkopers van namaakzooi. Zonder uitzondering allemaal figuren die de toeristen zonder enige gêne lastigvallen. Het gaat bijna allemaal om donkere mannen die duidelijk opvallen door hun gedrag. Zogenaamde merkhorloges, zonnebrillen en andere troep is wat ze meeslepen. Echt irritant is dat als je een mooi plekje op het terras aan het water hebt bemachtigd je soms wel om de vijf minuten door zo'n triest figuur aangesproken wordt. Het ergste zijn de kl**tzakjes die proberen speelgoed bij kleine kinderen in de handen te stoppen. Probeer jij als ouder dan maar eens om niet te kopen.
 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten