Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / drinken
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Gran Canaria drinken
Wijn

Op Gran Canaria wordt nog steeds wijn verbouwd. De hoeveelheden van deze uitstekende wijnen zijn zo klein dat export niet meer plaatsvindt. Ook zijn de wijnen op de meeste wijnkaarten op Gran Canaria inmiddels vervangen door wijnen van het vasteland van Spanje. Wijnen uit andere landen kom je niet zoveel tegen op Gran Canaria.
De op Gran Canaria verbouwde wijnstokken bevatten de kwetsbare Malvasía-druif die je op de andere Canarische Eilanden ook tegenkomt. Deze druivensoort met een karakteristieke volle smaal gedijt prima op lavagrond. Op Lanzarote zie je dat de druiven door middel van cirkelvormige bunkertjes beschermd worden tegen de wind. Op Gran Canaria is dat op de plekken waar de wijn tegenwoordig nog verbouwd wordt eigenlijk niet nodig. De beperkte wijnbouw die nog plaatsvindt op Gran Canaria concentreert zich vooral rondom het dorp Monte Lentiscal. Vanaf de Pico de Bandama kun je enkele wijnvelden zien liggen. De prijzen voor flessen wijn van Gran Canaria beginnen iets boven de tien euro, oplopend naar tientallen euro’s voor de betere wijnen. Op de luchthaven van Las Palmas kun je na de veiligheidscontrole wijn van Gran Canaria en andere Canarische eilanden kopen.

 

Frisdrank

De prijs die je voor frisdrank op Gran Canaria betaalt loopt heel erg uiteen. Zo moet je er niet van staan te kijken als je voor een colaatje op het terras van een dorpscafé amper meer betaalt dan in de supermarkt. Voor een vergelijkbaar drankje op een A-locatie in een badplaats betaal je gerust tot rond het drievoudige. Houd er rekening mee dat steeds meer horecagelegenheden werken met een groot en een klein formaat frisdrank. Sommigen zatten automatisch het duurdere grote glas voor je neus weg, tenzij je specifiek om een kleine cola of sinas vraagt.

Koffie

Een goede kop koffie kun je vrijwel overal op Gran Canaria krijgen. Bestel een café solo voor een puur bakkie koffie of café con leche voor koffie met melk. Er zit nogal een verschil in de prijzen die je bij de koffieketens betaalt en wat je voor een kop koffie in een rustig dorpscafé kwijt bent.

 

Water

Het kraanwater op Gran Canaria is zonder gezondheidsrisico te gebruiken als drinkwater. Omdat het leidingwater een afwijkende smaak heeft ten opzichte van wat we gewend zijn in Nederland, kun je beter mineraalwater drinken. In veel restaurants is het mineraalwater gebaseerd op bronwater afkomstig van het eiland zelf.

Typisch Canarisch

Gran Canaria heeft vrijwel geen eigen drankcultuur buiten de lokaal verbouwde wijnen. Bieren en frisdranken komen van het vasteland net als de meeste alcoholische dranken. Wél worden er lokaal wat likeuren gemaakt en rum op basis van suikerriet. De cocktails die geserveerd worden zijn internationaal veel gedronken cocktails zoals Pina Colada, Mojito en Long Island Icetea. Wel worden er op Gran Canaria allerlei verse vruchtensappen aangeboden waarbij de gebruikte vruchten meestal van het eiland zelf afkomen.


 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten