Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / plaatsen / Gáldar
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Gran Canaria: Gáldar
Gáldar

In het noorden van Gran Canaria ligt het dorp Gáldar. Deze tussen kale vulkaanheuvels gebouwde plaats geeft je absoluut het gevoel in een authentieke Canarische plaats terecht gekomen te zijn. Het centrale punt van Gáldar is het Plaza de Santiago. Dit plein herbergt volgens sommige bronnen de oudste drakenboom van het eiland. Het zou aan het begin van de achtiende eeuw geplant zijn. Dominant aanwezig op het plein is de Iglesia de Santiago de los Caballeros. De kerk past prachtig in het decor van het dorp. Schuin tegenover de kerk staan twee authentieke barretjes, waar bier, wijn en tapas centraal staan. De Iberische hammen hangen hier volgens lokaal gebruik aan het plafond.

 

Feria

Enkele keren per jaar is het "Feria" in Gáldar. Dit feest concentreert zich vooral rondom het Plaza de Santiago in Gáldar. Verwacht hier geen grote toeristische markt zoals je ze in de grote toeristenplaatsen ziet. Hier geen tientallen kraampjes met namaaktassen, zonnebrillen en dezelfde souvenirs die je overal ziet. Nee, hier koop je lokale kaas, verse mojo (pikante Canarische saus) of met de hand gemaakte vogelkooitjes. Als je op zondag in de buurt bent moet je zeker een kijkje nemen op de markt. Aansluitend lekker een drankje en hapje tussen de lokale mensen, want toeristen zie je hier bijna niet. Verder is er volop amusement en worden er allerlei workshops gehouden. Deze Feria wordt normaal gesproken op zaterdag en zondag gehouden.

De reguliere weekmarkt van Gáldar vind op de donderdagen plaats. De kraampjes staan dan van 8 uur 's morgens tot 2 uur 's middags opgesteld in het centrum van Gáldar. Behalve wat streekproducten (o.a. fruit, kaas, groente en brood) wordt er dan ook kleding, (namaak)zonnebrillen en (namaak)tassen verkocht.

Cueva Pintada

De beschilderde grot (Cueva Pintada) werd volgens de archeologen meer dan tweeduizend jaar geleden door de lokale bewoners beschilderd. Nu vormt het de bezienswaardigheid waar een archeologisch museum omheen gebouwd is. De schilderingen zelf zijn goed beschermd door glas, waardoor het hopelijk nog voor vele generaties na ons te zien is. Voorafgaand aan het bezoek aan de archeologische site en de grot krijg je twee films te zien met daar in de historie van de grot en de verovering van de Spanjaarden van de Canarische Eilanden.

 

Meer over Gáldar

Gáldar op mooistedorpjes.nl

 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten