Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / plaatsen / Gran Chaperral
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Gran Canaria: Gran Chaperral
Gran Chaperral CC in Playa del Inglés

Een onder Nederlanders zeer populair winkelcentrum is Gran Chaperral in Playa del Inglés. Het openlucht winkelcentrum is vooral 's avonds een bolwerk van landgenoten die hier massaal komen eten bij de twee Nederlandse restaurants: Broodje Amsterdam en Broodje Maastricht. De menukaarten van beide eetgelegenheden komen aardig met elkaar overeen. Onvermijdelijk voor een Hollands restaurant op een vakantiebestemming zijn de kipsaté, ballen gehakt, frikadellen en kroketten. Voor de nodige variatie kun je bij Broodje Amsterdam ook nog een lekkere schnitzel eten of bij de concurrent op sommige dagen verse nasi met saté. Dat het niet om culinaire hoogstandjes gaat mag duidelijk zijn. Dat is echter ook niet waar de klanten op zitten te wachten, die willen gewoon patat met snacks of vlees zonder teveel poespas.

 

Vaste klanten

Beide restaurants hebben veel vaste klanten. Niet alleen komen ze tijdens één vakantie meerdere keren terug, ook zie je veel mensen die ieder jaar of zelfs meerdere keren per jaar naar Playa del Inglés komen. Deze huisgasten melden aan de bediening dan ook vol trots dat ze geen kaart nodig hebben. Zo lastig is het overigens ook niet om de kaart na een paar bezoekjes uit je hoofd te kennen.

Drinken

Naast de eetgelegenheden op Gran Chaperral kun je hier ook genieten van een biertje of ander drankje. Duidelijk aanwezig dankzij de welbekende groene neonverlichting is het Heineken Café. Hier kont vooral een jonger publiek op af. De Britten hebben hier hun eigen British Pub.

 

Drukte

De term winkelcentrum moet je hier niet te nauw nemen. Het draait hier vooral om de horecagelegenheden. Als je aankomt bij Gran Chaperral dan is het eerste wat je ziet een aantal winkels. Het aanbod bestaat vooral uit elektronica waar ik persoonlijk mijn vraagtekens bij zet, mode die de naam 'mode' niet waardig is en allerlei meuk die thuis binnen een jaar in de vuilnisbak belandt.

Nederlanders

Wil je Nederlanders zoveel mogelijk ontwijken, dan moet je hier niet zijn. De kans dat je op Gran Chaperral landgenoten tegenkomt is vrijwel honderd procent. De meeste mensen die hier komen vinden het helemaal niet erg. Niet iedereen zit te wachten op authentiek Spaans. Gewoon in het Nederlands een herkenbaar product bestellen, dat is waar het publiek in Gran Chaperral voor komt.


 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten