Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / vakantie / overnachten
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Vakantie op Gran Canaria: overnachten
Overnachten op Gran Canaria

Het aanbod van accommodaties op Gran Canaria is enorm. In totaal telt het eiland meer dan een kwart miljoen bedden waarvan ongeveer tachtig procent zich in het zuiden van het eiland bevindt binnen de zogenaamde Costa Canaria. De meeste hotels, bungalows en appartementen staan dan ook binnen grotere concentraties van accommodaties. Dit gebeurt zowel in echte dorpen zoals Puerto Rico of Playa del Inglés als in zogenaamde urbanisaties zoals Playa de Taurito of Costa Meloneras.

 

Costa Canaria

De grote toeristenconcentratie wordt vaak als Costa Canaria aangeduid. Dit gebied begint in het zuidwesten bij Puerto de Mogán en strekt zich in oostelijke richting uit tot aan San Agustín. Op veel plekken zie je dat de toeristische eenheden gewoon als het ware uit de grond gestampt zijn. Tussen Maspalomas en Puerto de Mogán zie je grote delen van de bergachtige kust bekleed zijn met beton. De enorme opkomst van het toerisme in de tweede helft van de vorige eeuw heeft echt voor een wildgroei aan hotels en appartementen opgeleverd. Nu probeert men stap voor stap de kwaliteit van de planologische inrichting te verbeteren. Men hoopt op die manier het toerisme langzaam aan naar een hoger niveau te tillen.

Las Palmas

Hoofdstad Las Palmas is niet alleen een toeristische bestemming. Als belangrijkste doorvoerhaven van Spanje zorgt de haven van Las Palmas voor veel bedrijvigheid met de daarbij behorende zakelijke bezoekers. Je ziet hier dan ook duidelijk dat het ene hotel zich meer op toeristen richt en je in het andere hotel vooral zakelijk geklede mensen aantreft in de lobby.

 

Binnenland

Het aantal accommodaties in het fraaie binnenland is in verhouding tot het totaal aantal hotelbedden zeer beperkt. Het gaat vooral om kleinschalige hotels, pensions en enkele fincas. Dit ecotoerisme is in opkomst echter zorgt het imago van een eiland vol massatoerisme voor een remmende werking op alle andere soorten toerisme.

Luxe hotels

Tot de ontwikkeling van Costa Meloneras bij Maspalomas bestond het hotelaanbod vooral uit twee-, drie- en viersterrenhotels. Het Riu Palace Maspalomas was één van de weinige vijfsterrenhotels in Playa del Inglés. Door de uitbreiding aan de westkant van de duinen van Maspalomas is er een markt aangeboord van het luxe toerisme. Ketens zoals Lopesan en Riu hebben hier enkele enorme vijfsterrenhotels geplaatst die bijna complete vakantiedorpen zijn. Wat betreft architectuur zijn de Lopesan hotels Villa del Conde, het Lopesan Costa Meloneras resort en het in Afrikaanse stijl opgetrokken Baobab een verademing als je het vergelijkt met de grote betonnen blokkendozen die je vooral in Puerto Rico en Playa del Inglés aantreft.

Overnachten

Als je op zoek bent naar een all-inclusive vakantie die zou eens moeten kijken naar SUNEO CLUB Waikiki in Playa del Ingles. Dit hotel heeft een flinke upgrade gekregen waardoor het nu onder het SUNEO CLUB label verkocht mag worden. SUNEO CLUB staat bij TUI voor all-inclusive hotels die helemaal aan de hedendaagse wensen van all-in toeristen voldoen.


 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten