Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / plaatsen / Playa del Inglés
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Gran Canaria: Playa del Inglés
Playa del Inglés

Het strand van de Engelsen. Dat is de letterlijke vertaling van Playa del Ingles, de grootste badplaats op Gran Canaria en symbool van het massatoerisme. In deze bruisende stad met meer dan honderdduizend hotelbedden draait werkelijk alles om het toerisme. Voor veel vakantiegangers is Playa del Inglés een uitstekende bestemming mits je eisenpakket vrij beperkt is. Playa del Inglés is een verzameling van accommodaties in de vorm van hotels, appartementencomplexen en bungalows. Tussen al dit beton in staan er een aantal winkelcentra zoals Yumbo, Gran Chaparral en Kasbah. Deze zogenaamde CC's (Centro Comercial) zijn de plekken waar horeca en winkels samenkomen. Hier is het waar het zich in Playa del Inglés afspeelt. Dit betekent dat een authentiek centrum met gezellige straatjes ontbreekt. Playa del Inglés is een ontworpen stad die gedurende de jaren zeventig van de vorige eeuw ineens weggezet is. Hiermee is het hart gecreëerd van de Costa Canaria, de streek waarmee men het stuk in Gran Canaria aanduidt waar beton en massatoerisme heersen.

De beste reistijd voor een vakantie in Playa del Inglés is van mei tot half oktober. Dit is de warmere periode van het jaar, waarin de kans op regen nihil is. Dit is tevens het hoogseizoen, waarin de prijzen vaak wat hoger liggen dan wanneer je later in het jaar zou reizen.

 

Massatoerisme

De toeristische sfeer in Playa del Inglés deert het merendeel van de bezoekers niet. Ondanks de reputatie van de stad weten de bezoekers Playa del Inglés nog steeds massaal te vinden voor een zonvakantie. Onder Nederlandse toeristen behoort Playa del Inglés samen met het sterk in opkomst zijnde Costa Meloneras al jarenlang tot de meest populaire bestemmingen op de gehele Canarische Eilanden. Op Gran Canaria komt de concurrentie vooral van Puerto Rico en de omliggende stranden. Binnen de Canarische Eilanden moet Playa del Inglés vooral concurreren met Playa de las Americas op Tenerife en Playa del Carmen op Lanzarote.

Suneo Club

Vaste Playa del Ingles bezoekers die kennen ongetwijfeld het voormalige RIU Waikiki hotel wel. Dit hotel is door TUI flink onderhanden genomen. Het resultaat? Een all-inclusive hotel waar iedereen blij van wordt! De kamers en het verzorgingsniveau hebben een flinke upgrade gekregen waardoor het helemaal aan de wensen van all-inclusive gasten voldoet. Ook wie normaalgesproken niet zo van all-in vakanties houdt die zal ongetwijfeld een fantastische ervaring hebben in dit hotel.

Uitgaan

Playa del Inglés staat bekend om het zeer nadrukkelijk aanwezige uitgaansleven. In alle winkelcentra vind je kroegen. In een aantal is het assortiment aan horecagelegenheden uitgebreid met disco's, stripclubs of karaokebars. Nederlanders komen graag in het Heineken Café in CC Gran Chaparral. De jeugd hangt vooral rond in CC Plaza, dat een soort van lager gelegen arena vormt waar 's avonds de muziek duidelijk aanwezig is en de proppers zowat over elkaar struikelen om gasten binnen te halen. Vergelijk het met de koopgoot in Rotterdam, maar dan in cirkelvorm en alleen met bars. Naast Plaza ligt de club Pacha van de in Spanje welbekende keten van discotheken.

Gayscene

Playa del Inglés is al decennia lang een populaire bestemming onder homoseksuelen. Deze komen vooral bijeen in het winkelcentrum Yumbo, waar diverse homobars te vinden zijn. Topper is Ricky's Cabaret met de welbekende travestieshows. Uit eigen ervaring kunnen we niet oordelen over de gayscene in Playa del Inglés. Wat we horen van homoseksuelen uit onze eigen omgeving is dat het nogal trashy is. Voor de meeste homo's hoeft het uitbundige tot het ordinaire toe uitdragen van de geaardheid niet. Dat is iets wat hier in Playa del Inglés wel schijnt te gebeuren.

Meer over Playa del Inglés

Playa del Inglés informatie
 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten