Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / plaatsen / Puerto de Mogán
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Gran Canaria: Puerto de Mogán
Puerto de Mogán

Van de badplaatsen op Gran Canaria is Puerto de Mogán zonder enige twijfel de mooiste van allemaal. Ondanks het feit dat het eens zo lieflijke vissersdorp nu supertoeristisch is, heeft het zijn oorspronkelijke charme toch deels weten te behouden. Dat dankt het dorp mede aan het feit dat de grotere hotels en appartementencomplexen niet in de dorpskern staan. De aangename sfeer is daarom helemaal overeind gebleven in Puerto de Mogán. De jachthaven vormt nog steeds het centrale punt van het dorp. Alle panden hier in een uniforme stijl opgezet: wit met groene kozijnen en deurstijlen. Rondom de deuren, ramen en hoeken van de panden zijn okergele, roodbruine en blauwe lijnen geplaatst. Per woning wordt één kleur toegevoegd aan het wit met groen.

 

Terrassen

Direct aan de kade overheersen terrasjes behorende bij de vele restaurants waar vooral de verse vis opgediend wordt die de vissers eerder die dag aan land gebracht hebben. De prijzen vallen gezien de locatie alleszins mee. Dat komt vooral door de concurrentie. De aanwezigheid van een groot aantal eetgelegenheden in de jachthaven, langs het strand en in de achterliggende plaatsen zorgt ervoor dat wie teveel geld vraagt voor een maaltijd daar door middel van minder gasten door afgestraft wordt. Wie 's avonds een mooi plekje aan het water wil hebben doet er goed aan om vooraf te reserveren, zeker als het lekker weer is in Puerto de Mogán. De beste tafels zijn meestal bezet door gasten die vooraf geserveerd hebben.

Strand

Het cirkelvormige gele zandstrand ligt aan aan in het oostelijke deel van Puerto de Mogán. Langs het ongeveer vierhonderd meter lange strand ligt een wandelboulevard met diverse eetgelegenheden en enkele winkeltjes. Het strand loopt zeer geleidelijk de afgeschermde baai in, waardoor de rustige branding aangenaam is voor jonge kinderen. Op het strand kunnen ligbedden en parasols gehuurd worden.

 

Parkeren

Met de auto kun je prima naar Puerto de Mogán rijden. Vanuit Playa del Inglés en Maspalomas rijdt je binnen een half uur naar Puerto de Mogán. Parkeren in het plaatsje zelf is tegen betaling. Centraal tussen het strand en de haven is er een betaalde parking waarbij je per uur betaalt. Op straat parkeren betekent vooraf geld in de automaat stoppen en een kaartje achter je voorruit plaatsen. Als je weet hoe lang je wilt blijven is deze optie over het algemeen iets goedkoper.

Boottochten

Vanaf Puerto de Mogán kun je met twee verschillende vervoerders per boot naar het oostelijker gelegen Puerto Rico. Desgewenst kun je nog verder door naar Arguineguín. Beide lijndiensten zijn voorzien van een glazen bodem. Wil je serieus vis zien dan kun je vanuit de zuidelijke kade van Puerto de Mogán met de gele duikboot mee. Deze tocht biedt een fraai beeld van de onderwaterwereld ten zuiden van Gran Canaria. Het voordeel is dat je zelf niet hoeft te duiken, waardoor het een ideale mogelijkheid is voor mensen die niet kunnen of willen duiken om toch te zien wat er onder de waterlijn leeft.

Meer over Puerto de Mogan

waar overnachten in Puerto de Mogan


 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten