Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / plaatsen / Puerto Rico
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Gran Canaria: Puerto Rico
Puerto Rico

Een zandstrand, een kunstmatige jachthaven en veel beton. Dat is de in het zuiden van Gran Canaria gelegen badplaats Puerto Rico. Tegen de heuvels omhoog zie je grote hoeveelheden hotels en appartementen. Dit patroon is tot zo'n twee kilometer landinwaarts te zien. Omdat vrijwel alle gebouwen wit van kleur zijn lijkt het net een grote betonnen muur die afsteekt op de donkere vulkanische heuvels. Puerto Rico kent geen sfeervolle straatjes, geen fraaie dorpspleinen en geen authentieke gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken. De architectuur van Puerto Rico is niet van hoogstaand niveau. In vergelijking met Playa del Inglés is Puerto Rico rustiger en iets meer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Wie toch de drukte op wil zoeken die moet in het centrum van Puerto Rico gaan kijken, waar ten noorden van de duidelijk aanwezige McDonalds de nodige winkels en horecagelegenheden gevestigd zijn. Het Puerto Rico Shopping Center is een duidelijk voorbeeld van slechte smaak, zowel wat betreft vormgeving, winkels en een deel van het publiek dat hier rondloopt. Hier lopen de typische Engelse toeristen met kaal hoofd, blote bast en vol tattoo's. Dit stukje Puerto Rico zou daarom dan ook in Playa del Inglés niet misstaan.

 

Strandvakantie

Mensen die voor Puerto Rico kiezen zullen dat niet doen vanwege bezienswaardigheden, want die zijn er simpelweg niet. Op zoek naar een mooie lokatie voor een indrukwekkende foto kwamen we er al snel achter dat dit een speurtocht is met een minimale kans van slagen. Wie echter een onbezorgde strandvakantie wil hebben die doet in Puerto Rico prima zaken. Het zandstrand van het dorp zelf is er eentje waar je prima terecht kunt om te zonnen, te zwemmen en van een drankje op de terrassen te genieten. Via een lange wandelpromenade kun je ook richting Playa Amadores lopen. Dit zandstrand loopt heel langzaam in zee. Dankzij de beschutte ligging tussen de pieren is er amper golfslag, waardoor het strand ideaal is voor jonge kinderen.

Prima ligging

Puerto Rico ligt in een gunstig stuk van Gran Canaria. Omdat Puerto Rico aan de zuidkust gesitueerd is krijgen wolken en regenbuien amper de kans om voor slecht weer te zorgen. Door de ligging tussen de heuvels in ligt Puerto Rico ook prima beschut tegen de wind. Zeker op dagen dat het eiland te maken heeft met vrij sterke passaatwinden kun je het waarderen dat je hier zit.

 

De haven

De naam van Puerto Rico betekent letterlijk 'Rijke Haven'. De haven van Puerto Rico is de plek die eigenlijk het meeste de moeite waard is. Dit omdat je van hieruit de lijnboot kunt nemen naar Puerto de Mogán of Arguineguín. Naast deze boottochten die alleen overdag varen kun je vanuit Puerto Rico ook de walvistochten maken. Tijdens een tweeëneenhalf uur durende boottocht ga je naar het leefgebied van walvissen, waar je bijna gegarandeerd deze enorme zoogdieren te zien krijgt. Vanuit de haven van Puerto Rico kun je ook gaan vissen. De ervaren bemanning brengt je naar de goede plekjes waar je flinke jongens aan de haak kunt slaan. Trots worden de vissen aan het einde van de middag getoond in de haven. Sommige vissen worden onder soms grote belangstelling van passanten ter plaatse schoongemaakt.


 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten