Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / vakantie / reisgidsen
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Vakantie op Gran Canaria: reisgidsen
Reisgidsen over Gran Canaria

De meeste informatie haal je tegenwoordig van internet. Zo ook reisinformatie en tips over Gran Canaria. Hoewel informatie op internet over het algemeen snel, uitgebreid en vaak ook actueel is, is de betrouwbaarheid van sommige informatie niet altijd even zeker. We zouden daarom eigenlijk iedereen die op reis gaat naar Gran Canaria en meer wil weten over het eiland aan willen raden om minimaal ook één goede reisgids aan te schaffen. Al is het alleen maar om ter plaatse altijd basisinformatie voorhanden te hebben. Ook kun je als je onderweg iets tegenkomt snel even opzoeken wat het is en op basis daarvan besluiten of je iets wel of niet bezoekt.

 

Formaat

Omdat een reisgids juist handig moet zijn voor onderweg is het formaat van belang. Soms vind je prachtige boekwerken met wat meer uitgebreide informatie en illustraties, echt handig zijn die dikke pillen onderweg niet. Makkelijk is het als een reisgids eenvoudig mee kan in een handtas, cameratas of eventueel in een broekzak.

Aanbevolen reisgidsen

Voor Gran Canaria zouden we twee vergelijkbare reisgidsen aan willen bevelen. De geboden informatie, het formaat en de prijs voldoen prima. Als je meer wil weten over een dorp of bezienswaardigheid dan kun je er altijd nog voor kiezen om op internet meer diepgaande informatie te zoeken. Onze nummer één reisgids is ‘ANWB Extra Gran Canaria’ (ISBN 978-90-18-01998-3). Deze compacte reisgids is handig ingedeeld met eerst alle algemene onderwerpen zoals geschiedenis, eten, winkelen en sport. Daarna worden de plaatsen en bezienswaardigheden beschreven. Als afsluiter een aantal autoroutes met beschrijving van de mooie plekjes die je passeert. De grote kaart achterin de reisgids maakt het af. Zeer overzichtelijk dus handig in gebruik.
Een alternatief is de reisgids ‘Marco Polo Gran Canaria’ (ISBN 978-90-475-0494-8). Qua opzet en formaat komt deze gids in grote lijnen overeen met de ANWB-reisgids. Helaas geen grote kaart in deze reisgids. Plaatsen zijn hier eerst per streek en vervolgens alfabetisch vermeld, terwijl de ANWB volledig alfabetisch werkt.

 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten