Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / plaatsen / Santa Lucía de Tirajana
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Gran Canaria: Santa Lucía
Santa Lucía de Tirajana

Als je door het groene dal Barranco de Tirajana rijdt dan kom je vanzelf terecht in het dorp Santa Lucía de Tirajana. Van alle dorpen op Gran Canaria was dit één van de weinige waarbij het liefde op het eerste gezicht was. De sfeer die dit dorp uitstraalt is geweldig. Overdag kun je bijna een kanonskogel afschieten op het moment dat de lokale bewoners hun siësta houden. Dat komt omdat merkwaardig genoeg toeristen vrijwel niet aanwezig zijn in de fraaie straten van Santa Lucía de Tirajana. Mogelijk komt dat omdat het dorp niet op een route ligt tussen de grote badplaatsen en de bezienswaardigheden. Het feit dat de reisgidsen amper aandacht schenken aan dit sfeervolle dorp zal er ook mee te maken hebben. Juist de afwezigheid van hordes toeristen maakt het dorp extra mooi. Ik zou er eigenlijk niet over moeten schrijven, zodat iedereen er weg blijft. Ik heb echter van thuis uit geleerd dat je mooie ervaringen met anderen moet delen. Dus bij deze.

Update op bovenstaand verhaal

De situatie schijnt in Santa Lucia veranderd te zijn. De toeristen weten het dorp inmiddels wél te vinden, waardoor de bewoners zelf tijdens de siësta nog steeds niet te zien zijn, maar je wel een toenemend aantal toeristen door de straten ziet lopen. De magie van het dorp is hierdoor een beetje verdwenen.

 

Wandeling

Als je met de auto aankomt in Santa Lucía de Tirajana dan kun je hem het beste parkeren op de parkeerplaats voor het sportveld, centraal in het dorp. Van daaruit loop je eerst een stukje de trappen op naar boven, waar je kunt genieten van de mooie combinatie van palmen, bebouwing en een kunstmatig watervalletje. Daarna loop je langs hoofdweg GC-65 in zuidoostelijke richting totdat je het bordje aan de rechterkant van de weg ziet waar de panoramische route aangegeven wordt. Je slaat dan linksaf de Calle Leopoldo Matos in die je langs typisch Canararische woningen brengt. Let hier vooral op de vele fraaie balkons. Het mooiste balkon zie je aan het gele huis waar je op een gegeven moment recht op af loopt. Het fraai gedecodeerde balkon maken van het huis een bezienswaardigheid op zich. Nadat je dit gele huis gepasseerd bent kom je bij de witte dorpskerk uit. Deze vrij toegankelijke kerk is wat betreft bouwstijl zeer herkenbaar voor mensen die al meer dorpen op Gran Canaria gezien hebben. Vanaf het plateau voor de kerk heb je een mooi uitzicht over het centrale deel van Santa Lucía de Tirajana.

Uitzicht

Stap voor je Santa Lucía verlaat nog eventjes het achterste terras op van Bar Restaurante Mirador. Ervaren Spanjegangers weten dat het Spaanse woord 'mirador' in het Nederlands 'uitzicht' betekent. Dat is dan ook wat je hier geboden wordt: het fraaiste uitzicht in Santa Lucía over het dal van Tirajana. Vergeet niet om op het terras van een hapje en een drankje te genieten. Wees overigens gewaarschuwd hier: wij hebben hier zelf nog nooit gegeten, maar ontvangen berichten dat het eten duur is en de kwaliteit matig.

 

 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten