Handige tips en nuttige informatie over Gran Canaria

U bent hier: Alles over Gran Canaria / plaatsen / Teror
 

top 10 bezienswaardigheden top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Gran Canaria beste reistijd Gran Canaria
weer & klimaat van Gran Canaria het weer op Gran Canaria

Gran Canaria:
 ● algemene informatie
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● boottocht
 ● dolfijnen
 ● drinken
 ● eten
 ● kamperen
 ● naturisme
 ● sport
 ● timesharing
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon
 Plaatsen op Gran Canaria:
 ● Aguímes
 ● Arguineguín
 ● Costa Meloneras
 ● Dunas de Maspalomas
 ● Galdár
 ● Gran Chaperral CC
 ● Guayadeque
 ● Jardín Canario
 ● Las Palmas
 ● Mogán
 ● Molino de Viento
 ● Pico de Bandama
 ● Playa del Inglés
 ● Puerto de las Nieves
 ● Puerto de Mogán
 ● Puerto Rico
 ● Roque Nublo
 ● San Bartelomé de Tirajana
 ● Santa Lucía
 ● Sioux City
 ● Teror
 ● Valle de Agaete
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Gran Canaria?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Gran Canaria
 Meer informatie over Gran Canaria:
 ● sites over Gran Canaria
 ● Gran Canaria voor beginners

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Gran Canaria: Teror
Teror

Volgens de reisgidsen is Teror het mooiste dorp van Gran Canaria. Met die wetenschap in het achterhoofd hebben we Teror bezocht. Uit ervaring weten we dat plaatsen die als authentiek, prachtig en sfeervol omschreven worden helaas ook vaak verpest worden door de populariteit die zo'n titel met zich meebrengt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het bergdorpje Zia op het Griekse eiland Kos, dat een aaneenschakeling geworden is van toeristische winkeltjes. Tot ons genoegen is dit met Teror niet gebeurd. Het dorp weet haar eigen identiteit goed te bewaren. Het toerisme heeft de authenticiteit amper aangetast.

 

Maria

Volgens de overleveringen zou Maria op 8 september 1481 verschenen zijn op de tak van een inmiddels gesneuvelde pijnboom. Ter ere van deze verschijning bouwden de toenmalige bewoners van Teror een kapel. Deze is in de zeventiende eeuw vervangen door een kerk, die vrij snel door een brand verloren is gegaan.

 

Basílica de Nuestre Señora del Pino

Centraal op het fraaiste plein van Teror staat deze in 1767 gerealiseerde neoclassicistische basiliek, die op de plek is gekomen waar de voormalige kerk stond. In de kerk bevindt zich het beeld van de Heilige Maagd Maria. Ieder jaar op 8 september wordt dit beeld door duizenden bedevaartgangers bezocht tijdens het Fiesta de la Virgen del Pino.

 

Plaza Nuestra Señora del Pino

Dit plein behoort zonder enige twijfel tot de mooiste pleinen van Gran Canaria. Aan het plein staat de eerder genoemde basiliek, een aantal fraaie gebouwen met de traditionele houten balkons en een eeuwenoude laurierboom. Om alles goed in je op te nemen kun je op het kleine terras van Tasca la Villa gaan zitten, waar drankjes en eenvoudige gerechten geserveerd worden.

Calle Real de la Plaza

Betoverd mooi is de met kasseien uitgevoerde autovrije straat Calle Real de la Plaza. De straat is een aaneenschakeling van fraai gekleurde woningen en winkels met een grote variatie aan balkons. Naast de veel voorkomende houten Canarische balkons kom je hier ook exemplaren tegen die van metaal zijn. De straat bevat vooral winkels loopt vanaf een ingang met daarboven een afbeelding van de Mariaverschijning door tot aan het plein van de basiliek.

Parkeren

Je auto parkeren in Teror is niet zo eenvoudig. Op straat is het aantal plekken beperkt, waardoor een een permanent tekort aan parkeerplaatsen is. Het beste parkeer je je auto in de enige parkeergarage die in het centrum ligt. Als je via de voetgangersuitgang boven komt sta je meteen bij de basiliek van Teror.

Meer over Teror

Teror op mooistedorpjes.nl


 

Gran Canaria...  vakantie eiland met twee gezichten