Sluiten

Attracties en pretparken op Gran Canaria

Het toerisme op Gran Canaria is vooral gebaseerd op zonvakanties en bezoek aan de mooie vulkanische natuur. Wie echter geen zin heeft in om hele dagen aan strand of zwembad te liggen en weinig trek heeft om nostalgische dorpjes te bezoeken die kan zich laten vermaken in diverse themaparken. Deze attractieparken zijn vooral gesitueerd in het zuiden van Gran Canaria om de doodsimpele reden dat daar de grootste toeristenconcentraties te vinden zijn. Ook in hoofdstad Las Palmas kun je terecht voor een (mid)dagje vermaak.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar

Jong en oud kan in het Poema del Mar Aquarium genieten van verschillende zeedieren en amfibieën. Dit is Las Palmas gevestigde aquarium is het grootste in zijn soort binnen de Canarische Eilanden. Sinds de opening in 2017 was Poema del Mar meteen een succes. Een flinke dosis marketingbudget in combinatie met een snel toenemend aantal positieve gebruikerservaringen op internet zorgde ervoor dat Poema del Mar zich snel tot de meest populaire bezienswaardigheden van Gran Canaria mocht rekenen. Inmiddels is het Poema del Mar Aquarium niet weg te denken uit het aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden op Gran Canaria.

Poema del Mar entreetickets met voordeel

Angry Birds Activity Park

Wie kent het beroemde spelletje Angry Birds niet? Op basis van deze game is het Angry Birds Activity Park geopend. Dit themapark (of is het een grote speeltuin) is het enige in zijn soort op de Canarische Eilanden. Hier kunnen kinderen onbeperkt genieten van speeltoestellen die helemaal in het thema van de wereldberoemde vogels uit de wereld van Rovio komen. Schommel op een enorme schommel, bestorm het kasteel ban King Pig of test je voetbalvaardigheden op de interactieve LED-muur.

Eenmaal binnen mag je onbeperkt gebruikmaken van alle activiteiten, inclusief de tokkelbaan en het minigolf. Een ticket voor het park is de hele dag geldig en je mag onbeperkt in- en uitlopen. Wil je tussentijds even zwemmen in zee of chillen op het strand van Puerto Rico? Geen enkel probleem.

meer info over het Angry Birds Activity Park

Mundo Aborigen

Mundo Aborigen

Mundo Aborigen wordt soms een themapark genoemd, maar wij zien het vooral als een openluchtmuseum. Men heeft in een door het ravijn van Fataga omgeven natuurgebied een park aangelegd, waarin verschillende taferelen van de vroegere bewoners van Gran Canaria nagebootst zijn. Zo kun je zien hoe ze leefden, hoe ze sliepen, hoe ze hun eten klaarmaakten en hoe ze de vaak simpele werktuigen maakten die hen moesten helpen bij alledaagse zaken zoals landbouw en voedselbereiding. In Mundo Aborigen heeft traditionele woningen van de Gaunchos nagebouwd. Door middel van meer dan honderd figuren zijn dagelijkse activiteiten uitgebeeld.

Mundo Aborigen informatie Mundo Aborigen ticketinfo

Palmitos Park

Ongeveer 12 tot 14 kilometer landinwaarts boven Maspalomas en Playa del Inglés ligt een prachtig dierenpark. Palmitos Park is oorspronkelijk opgezet als een vogelpark, maar is inmiddels veel meer. Het is een subtropische dierentuin waar je kunt genieten van kleurrijke vogels zoals papegaaien, flamingo’s en pelikanen. Geniet van de onderwaterwereld in het aquarium of bewonder reptielen zoals kaaimannen en de indrukwekkende komodovaraan. Verder is er plek voor verschillende primaten en andere zoogdieren zoals aardvarkens, stokstaartjes en meerkatten. Palmitos Park heeft meerdere prijzen en publieksawards gewonnen.

Palmitos Park entreetickets met voordeel

Waterparken

Waterpark

Op Gran Canaria kun je op twee verschillende waterparken terecht voor de nodige dosis waterpret. Jong en oud kunnen zich vermaken in de zwembaden, op de waterglijbanen en wildwaterbanen. Wat is er leuker om tijdens hete dagen af te koelen dan een dagje spetteren en glijden in een waterpark? Beide waterparken op Gran Canaria liggen aan de zuidkust van het eiland.

Aqualand Maspalomas is het grootste en drukste waterpark van Gran Canaria. Dit park ligt net ten noorden van Maspalomas en is kortbij voor wie vakantie viert in Maspalomas, Meloneras of Playa del Inglés. Aqualand is vooral geschikt voor volwassenen en grotere kinderen, want voor een deel van de glijbanen en waterattracties geldt een minimumlengte. Aqualand is dankzij de aanwezige horeca en de vele attracties een prima attractiepark om een hele dag in door te brengen. Als je vooraf je kaartjes via internet aanschaft, dan kun je meteen naar binnen.

Het Oasis Lago Taurito Water Park ligt in het hart van de badplaats Taurito. Het ligt direct achter het strand (Playa del Diablito). Wie in Taurito overnacht, die kan te voet naar dit waterpark lopen. Het waterpark in Taurito is kleiner en minder spectaculair als Aqualand Maspalomas. Daar staat tegenover dat dit waterpark goedkoper is om binnen te komen. Een ander verschil is dat de baden hier in het Oasis Lago Taurito Water Park gevuld zijn met zou water, terwijl je in Aqualand te maken hebt met zoet water met chloor. Het is waar je de voorkeur aan geeft.

Het Lago Taurito waterpark is onderdeel van hotel SPLASHWORLD The Valle Taurito. Wie een vakantie in dit all-inclusive hotel boekt, die kan onbeperkt gebruikmaken van het waterpark. Dat klinkt als een ideale vakantie voor gezinnen met waterratten!