Sluiten

Auto huren op Gran Canaria

Auto huren op Gran Canaria

Een huurauto is ideaal als je Gran Canaria echt wilt ontdekken of als je in een wat meer afgelegen accommodatie verblijft. Huurauto’s op Gran Canaria zijn betaalbaar, net als de brandstof. Dankzij de lagere accijns betaal je bij het tankstation aanzienlijk minder per liter euro 95, euro 98 of diesel dan wat je in Nederland kwijt zou zijn. Daar staat tegenover dat het gemiddelde verbruik tijdens autoritten op Gran Canaria vaak wat hoger ligt dan in Nederland. Dat komt door de hoogteverschillen en het vaker afremmen en optrekken in de bochtige stukken.

Vooraf je auto reserveren

Als je verstandig bent dan reserveer je je huurauto op Gran Canaria vooraf. Dat heeft meerdere voordelen. Je kunt dan bijvoorbeeld op je gemak de prijzen en voorwaarden met elkaar vergelijken. Het is vooral belangrijk om de kleine lettertjes van de huurvoorwaarden goed te lezen. Hoe is de auto verzekerd? Welke toeslagen komen er nog bij? Hoe zit het met het brandstofbeleid? Zijn banden, onderkant en glas meeverzekerd?

Vooraf reserveren betekent ook meer keuze in de verschillende soorten auto’s. Wil je een speciaal type auto dan is de kans groter dat je er eentje vindt als je op tijd reserveert. Zo heb je geen stress dat de door jou gewenste auto er niet meer is.

TIP

aanbevolen autoverhuurders

We ontvangen geregeld de vraag bij wie je het beste een auto kunt huren op Gran Canaria. Het aanbod is zo groot, dat je als consument vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Natuurlijk kunnen we hierin goed advies geven.

Voor Gran Canaria bevelen wij de volgende autoverhuurders aan:

SUNNY CARS – zorgeloos en betaalbaar huren
EASY TERRA – vergelijk autoverhuurprijzen op Gran Canaria
CICAR – de grootste lokale auto verhuurder

Voorwaarden om een auto te mogen huren

Om op Gran Canaria een auto te huren heb je een geldig rijbewijs nodig en meestal ook een creditcard. Een internationaal rijbewijs hoeft niet. Laat je niet wijsmaken door andere partijen dat dat wel nodig is. De creditcard is nodig om borg te staan. Daarnaast vraagt men vaak ook om een paspoort of ID-kaart ter legitimatie. Vaak wordt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar gehanteerd voor de huurder en bestuurder(s) van de auto. Bij de duurdere auto’s kan dat zelfs 25 jaar zijn.

autoverhuurders

Waar reserveren?

Op de luchthaven zijn vooral de grote internationale autoverhuurbedrijven actief. Avis, Hertz, Sixt en andere bekende autoverhuurders hebben hier hun eigen desk. Daarnaast zijn er ook een aantal lokale verhuurbedrijven actief die de gasten op de luchthaven op komen halen en ze daar na het inleveren van de auto ook weer afzetten. Je kunt rechtstreeks met de verhuurbedrijven zaken doen. Het vreemde is dat dat in veel gevallen duurder is dan via een tussenpersoon te huren. Websites zoals Easyterra en Sunnycars maken speciale prijsafspraken met de verhuurders en kunnen daardoor meestal goedkoper aanbieden dan wanneer je rechtstreeks zaken met de autoverhuurders doet.

Vanwege ervaringen uit het verleden gebruiken we zelf vaak Sunny Cars om een auto op Gran Canaria te huren. Dit bedrijf is al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw actief op de Nederlandse markt als tussenpersoon voor huurauto’s. Zij bieden je een aantal goede voorwaarden waar je bij andere verhuurders niet altijd zeker van bent:

✅ De auto is volledig verzekerd (geen uitsluiting van banden, ramen, dak etc.)
✅ Heb je schade? Dan betaalt Sunny Cars je je eigen risico terug.
✅ De auto is altijd verzekerd tegen diefstal.
✅ Je hoeft ter plaatse geen extra verzekeringen af te sluiten.
✅ Lokale belastingen en luchthavenafleverkosten zitten altijd bij de huurprijs inbegrepen.
✅ Je mag met je huurauto altijd een onbeperkt aantal kilometers rijden.
✅ Geen rare tankregelingen zoals het verplicht afnemen van een volle tank brandstof tegen woekerprijzen.

BEKIJK HUURAUTO'S OP GRAN CANARIA via Sunny Cars