Sluiten

Beste reisgidsen over Gran Canaria

Gepubliceerd op 01 augustus 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

reisgidsen over Gran Canaria

De meeste informatie haal je tegenwoordig van internet. Zo ook reisinformatie en tips over Gran Canaria. Hoewel informatie op internet over het algemeen snel, uitgebreid en vaak ook actueel is, is de betrouwbaarheid van sommige informatie niet altijd even zeker.

We zouden daarom eigenlijk iedereen die op reis gaat naar Gran Canaria en meer wil weten over het eiland aan willen raden om minimaal ook één goede reisgids aan te schaffen. Al is het alleen maar om ter plaatse altijd basisinformatie voorhanden te hebben. Ook kun je als je onderweg iets tegenkomt snel even opzoeken wat het is en op basis daarvan besluiten of je iets wel of niet bezoekt.

Formaat

Geloof de sprookjes niet en neem van ons aan: size does matter. In het geval van een reisgids zouden wij eerder voor lichter en wat compacter gaan, dan dat we een complete encyclopedie over Gran Canaria met ons mee zouden willen zeulen. Omdat een reisgids juist handig moet zijn voor onderweg is het formaat van belang. Soms vind je prachtige boekwerken met wat meer uitgebreide informatie en illustraties, echt handig zijn die dikke pillen onderweg niet. Makkelijker is het als een reisgids eenvoudig mee kan in een handtas, cameratas of eventueel in een broekzak.

Onze favoriete Gran Canaria reisgidsen

Uit het aanbod van de Nederlandstalige Gran Canaria reisgidsen zijn er twee reisgidsen die we aan zouden willen bevelen. De geboden informatie, het formaat en de prijs van deze twee reisgidsen zijn prima. Als je meer wil weten over een dorp of bezienswaardigheid dan kun je er altijd nog voor kiezen om op internet meer diepgaande informatie te zoeken.

Onze nummer één reisgids is ‘ANWB Extra Gran Canaria’ (ISBN 978-90-18-4337-7). Deze compacte reisgids is handig ingedeeld met eerst alle algemene onderwerpen zoals geschiedenis, eten, winkelen en sport. Daarna worden de plaatsen en bezienswaardigheden beschreven. Als afsluiter een aantal autoroutes met beschrijving van de mooie plekjes die je passeert. De grote kaart achterin de reisgids maakt het af. Zeer overzichtelijk dus handig in gebruik.

De huidige versie is wat frivoler dan zijn voorganger (ISBN 978-90-18-01998-3) die tot het jaar 2018 uitgegeven werd. Mocht je de oudere versie als tweedehands exemplaar tegenkomen, dan hoef je die niet te laten liggen. In grote lijnen is de daarin beschreven informatie nog redelijk actueel.

bekijk de ANWB Extra reisgids

Onze nummer twee reisgids over Gran Canaria is ‘Capitool Reisgids Top 10 Gran Canaria’ (ISBN 978 90 003 6076 5). Deze ruim honderd pagina’s tellende Nederlandstalige reisgids is aanzienlijk dunner en compacter dan de bekende grotere Capitool Reisgidsen. In vergelijking tot de ANWB reisgids voelt deze reisgids iets dikker aan en is hij – zoals je mogelijk gewend bent van Capitool reisgidsen – op grafisch niveau net wat mooier afgewerkt. De gids is vooral opgebouwd uit verschillende top10’s, zoals de top 10 musea, de top 10 natuurschoon en de top 10 restaurants.

Het enige punt waarop deze reisgids het aflegt tegen de concurrent van de ANWB, is de uitneembare kaart. Die is kleiner en minder gedetailleerd dan die van de ANWB reisgids.

bekijk de Capitool Reisgids Top 10 Gran Canaria

Marco Polo reisgids Gran Canaria

De Nederlandstalige versie van de reisgids ‘Marco Polo Gran Canaria’ is niet meer te koop. De Engelse en Duitse editie van deze compacte reisgids wordt nog wel uitgegeven. Mochten die talen geen barrière vormen, dan zou je kunnen overwegen om deze reisgids aan te schaffen. Qua opzet en formaat komt deze gids in grote lijnen overeen met de ANWB-reisgids. Helaas geen grote kaart in deze reisgids. Plaatsen zijn hier eerst per streek en vervolgens alfabetisch vermeld, terwijl de ANWB volledig alfabetisch werkt.