Sluiten

De bezienswaardigheden van Gran Canaria

De meeste toeristen vliegen naar Gran Canaria om te genieten van een welverdiende zonvakantie. Mede dankzij het fantastische klimaat vormen de stranden van Gran Canaria de belangrijkste attractie van het eiland. Maar het zou toch zonde zijn als je alleen maar het strand, de zee, het hotel en het zwembad gezien hebt op het moment dat je weer huiswaarts keert? Er is voldoende moois te zien en leuks te beleven op Gran Canaria.

De bezienswaardigheden op Gran Canaria bestaan vooral uit fraaie dorpjes, indrukwekkende kloven, vulkanische bergen en indrukwekkende grotten. Voor sommige bezienswaardigheden moet je de zee op, zoals bijvoorbeeld de dolfijnen die bij Gran Canaria leven of de grotten die ter hoogte van de zeespiegel ontstaan zijn door erosie.

Op deze pagina geven we een beknopt overzicht van de hoogtepunten op Gran Canaria. Waar uitgebreide informatie beschikbaar is verwijzen we door naar de betreffende pagina. Op onze pagina over excursies en activiteiten lees je meer over wat je kunt ondernemen op Gran Canaria en over het boeken van excursies tijdens jouw vakantie op Gran Canaria.

Bezienswaardigheden op Gran Canaria

Arehucas Rum distilleerderij

Arehucas distilleerderij

De Arehucas distilleerderij in Arucas is de grootste en bekendste rumproducent op de Canarische Eilanden. Tegen betaling kun je deelnemen aan een rondleiding, die afgesloten wordt met een rumproeverij.

lees verder
cactussen in Barranco de Guayadeque

Barranco de Guayadeque

De Barranco de Guayadeque is een van de smalste kloven van Gran Canaria. De grotwoningen vormen een populaire bezienswaardigheid binnen de vallei. De Barranco de Guayadeque is verder geliefd onder wandelaars.

lees verder
Barranco de las Vacas

Barranco de las Vacas

Barranco de las Vacas herbergt een uniek stukje landschap: de Tobas de Colores, die een soort miniversie van de beroemde Antelope Canyon in de Amerikaanse staat Arizona zijn.

lees verder
Cruz de Tejeda

Cruz de Tejeda

Het Cruz de Tejeda (Kruis van Tejeda) is een stenen kruis dat op een hoogte van maar liefst 1490 meter in het binnenland van Gran Canaria staat.

lees verder
Cueva Pintada

Cueva Pintada

De beschilderde grot (Cueva Pintada) in Gáldar wordt als een van de belangrijkste archeologische schatten van de Canarische Eilanden gezien.

lees verder
Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas

Natuurgebied Dunas de Maspalomas bestaat uit een fraaie verzameling aan zandduinen gelegen aan de zee in het zuiden van Gran Canaria. Ten zuiden van deze duinen liggen zee en een van de mooiste stranden van Gran Canaria.

lees verder
Jardín Botánico Viera y Clavijo

Jardín Botánico

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo is de volledige naam van de botanische tuin die ten zuiden van Las Palmas op Gran Canaria te vinden is. Vooral de cactustuin maakt een bezoekje de moeite waard.

lees verder
Los Azulejos de Veneguera

Los Azulejos de Veneguera

De Los Azulejos de Veneguera zijn bijzondere rotformaties die verschillende kleuren laten zien. Een andere naam voor deze plek is Fuente de los Azulejos.

lees verder
Mundo Aborigen

Mundo Aborigen

Mundo Aborigen is een openluchtmuseum / attractie waarbij je op boeiende wijze meegenomen wordt in de geschiedenis van Gran Canaria en de levenswijze van de vroegere bewoners.

lees verder
Pico de Bandama

Pico de Bandama

Er zijn weinig plekken waar je de vulkanische oorsprong van Gran Canaria zo goed kunt zien als bij Pico de Bandama. Hier kijk je vanaf 569 meter hoogte de caldera van deze vulkaan in.

lees verder
Pico de las Nieves

Pico de las Nieves

Pico de las Nieves is de hoogste berg van Gran Canaria. Vandaar dat het uitzichtpunt van de Pico de las Nieves ideaal is om van een panoramisch uitzicht te genieten.

lees verder
Poema del Mar

Poema del Mar

Jong en oud kan in het Poema del Mar Aquarium genieten van verschillende zeedieren en amfibieën. Dit aquarium is het grootste in zijn soort binnen de Canarische Eilanden.

lees verder
Roque Nublo

Roque Nublo

Roque Nublo is het symbool van Gran Canaria, en daarom is deze tachtig meter hoge rots een veelbezochte attractie. Vanaf de parkeerplaats kun je via in ongeveer een half uur naar de top van de berg lopen.

lees verder
Valle de Agaete

Valle de Agaete

De Valle de Agaete is een van de mooiste valleien en autoroutes op Gran Canaria. De groene vallei met zijn schilderachtige witte dorpjes is ideaal om de rustige kant van Gran Canaria te ontdekken.

lees verder
TIP

Gran Canaria bezienswaardigheden top 10

De site top10bezienswaardigheden.nl publiceert de beste bezienswaardigheden, attracties en hotspots van een groot aantal steden, eilanden, streken, provincies en landen wereldwijd. Ook voor het eiland Gran Canaria hebben ze een lijstje gemaakt. De top 10 bezienswaardigheden van Gran Canaria is een heuse aanrader om te zien wat je echt niet mag missen op dit geweldige eiland.