Sluiten

Boottochten op Gran Canaria

Boottochten op Gran Canaria

Voor best veel vakantiegangers vormt een boottocht een bijna vast onderdeel van de vakantie. Want wie kan er nou niet genieten van de deinende golven terwijl het zonnetje voor een aangename warmte op het dek zorgt? Vanuit verschillende havens op Gran Canaria kun je vertrekken voor een ontspannen boottocht. Die worden met verschillende thema’s aangeboden: dolfijnen of walvissen spotten, vliegen, genieten van de zonsondergang of een heerlijke catamarantocht langs de kust waarbij je onderweg geniet van een hapje en een drankje.

Je kunt op Gran Canaria niet alleen kiezen voor boottochten waarbij de vertrek- en aankomsthaven hetzelfde zijn. Er zijn langs de zuidkust van het eiland enkele veerdiensten die zich vooral op toeristen richten die een uitstapje naar een van de andere badplaatsen willen maken. Onderweg kun je dan genieten van de uitzichten op de kustlijn en de stranden van het toeristische, maar zeker ook mooie, zuiden van Gran Canaria.

Veerdienst tussen badplaatsen

Tussen de plaatsen Puerto Rico, Arguineguín en Puerto de Mogán varen veerboten van Lineas Salmon en Lineas Blue Bird. Laatstgenoemde doet op dinsdag en donderdag ook Anfi del Mar aan, omdat het dan markt is in Anfi. Deze tussenstop wordt ingelast op de route Puerto Rico-Arguineguín (vice versa). Een boottocht is niet alleen een goede manier om andere badplaatsen te verkennen, het is tevens dé manier om Gran Canaria vanaf het water te zien. De eerste afvaarten zijn rond 10 uur ’s morgens, de laatste aan het einde van de middag rond 17 uur.

Puerto de Mogán - Puerto Rico

boottocht van Puerto de Mogán naar Puerto Rico

De mooiste tocht is de twintig minuten durende boottocht van Puerto de Mogán naar Puerto Rico. Je ziet dan het duidelijke contrast van smaakvol massatoerisme in het fraaie visserdorp en de betonnen muur die men Puerto Rico noemt. Onderweg zie je eerste onaangetaste bergen met op sommige plekken een grot ter hoogte van de zeespiegel. Naarmate je verder oostwaarts komt, zie je wat de Costa Canaria met de kustlijn heeft gedaan. Je passeert de betonnen complexen rondom Playa de Taurito en Playa de Tauro. Dieptepunt vormen de twee megahotels ClubHotel Riu Vistamar en het uiterst lelijke Hotel Gloria Palace Amadores. Dit laatstgenoemde vijfsterrenhotel lijkt van buiten meer op een communistisch oostblok gebouw dan op een fraai vakantieverblijf.

Vlak voor aankomst in Puerto Rico zie je waarom deze badplaats onder de noemer massatoerisme valt. Deze plaats is een verzameling van ongeveer dertigduizend hotelbedden in een verzameling van witgeverfd beton.

Dolfijnentocht

Dolfijnentocht

Twee maal per dag vaart een boot van Lineas Salmon een stuk verder van de kust vandaan, waarbij men koers zet naar het leefgebied van de dolfijnen. Deze boottocht die vanuit Puerto Rico vertrekt en uiteindelijk aankomt in Puerto de Mogán duurt een uur. De prijs is echter gelijk aan die van de reguliere boottocht van twintig minuten. Hoewel er een redelijke kans is dat dolfijnen met de boot mee gaan zwemmen, is er geen garantie dat dit daadwerkelijk gebeurt.

De kans op dolfijnen en walvissen is groter bij de Dolphin & Whale Trips die vanuit Puerto Rico vaart. Dit zijn bootexcursies die speciaal gericht zijn op het spotten van dolfijnen en walvissen. Er zijn verschillende aanbieders van dolfijnboottochten.

bekijk alle dolfijntochten vanaf Gran Canaria