Sluiten

Cruz de Tejeda

Het Cruz de Tejeda (Kruis van Tejeda) is een stenen kruis dat op een hoogte van maar liefst 1490 meter in het binnenland van Gran Canaria staat. Cruz de Tejeda is vooral geliefd vanwege het prachtige uitzicht dat je van hieruit hebt. Althans, als je niet de pech hebt dat wolken ervoor zorgen dat er helemaal geen uitzicht is. Want hoewel het klimaat van Gran Canaria ervoor zorgt dat het vaak zonnig en droog is op het eiland, kun je het op hogere hoogtes treffen. Wij zijn twee keer naar Cruz de Tejeda waarbij het enorm grijs was. De tweede keer was het ook aan het motregenen. Van enig uitzicht was er toen totaal geen sprake. De contrastloze donkere lucht zorgde er zelfs voor dat ter plaatse foto’s maken geen feest was.

Wij hadden net de pech dat het een aantal dagen op rij minder goed weer was in het bergachtige binnenland van Cruz de Tejeda. De meeste dagen is het een feest om vanuit Cruz de Tejeda over het bergachtige landschap uit te kijken.

Cruz de Tejeda is een goede uitvalsbasis om bergwandelingen te maken. Het plaatsje ligt op een belangrijke bergpas die tal van wandelmogelijkheden biedt. In Cruz de Tejeda kun je een stop maken om wat te eten of te drinken. Cruz de Tejeda ligt op ongeveer acht kilometer van het grotere dorp Tejeda, waar het eigenlijk onderdeel van is.

Parador de Cruz de Tejeda

Er staan twee hotels in Cruz de Tejeda: Hotel Rural El Refugio en het luxere Parador de Cruz de Tejeda. Dit voormalige staatshotel staat bekend vanwege de adembenemende uitzichten, de uitstekende spa en het eigen restaurant dat heerlijke Catalaanse gerechten serveert. Dit is een van de meest rustgevende hotels op heel Gran Canaria. Het is gemakkelijk online te boeken via booking.com.

Cruz de Tejeda