Sluiten

Dolfijnen spotten rond Gran Canaria

Dolfijnen spotten rond Gran Canaria

Rondom de Canarische Eilanden leven dolfijnen en ongeveer twintig walvissoorten. Zo dus ook bij Gran Canaria. Als je in het zuiden van het eiland verblijft dan zit je perfect om dolfijnen te gaan spotten. Vooral uit Puerto Rico vertrekken meerdere boottochten naar het leefgebied van de dolfijnen. Dit ligt enkele kilometers ten zuiden/zuidwesten van de badplaats Puerto de Mogán. De kans dat je hier dolfijnen in het wild aan zult treffen is zowat 99%. Om die reden durven de meeste aanbieders van dolfijnentochten dan ook een garantie te geven dat je de vriendelijke zoogdieren te zien zult krijgen.

Prijzen & tijden

De kosten en de vertrektijd zijn afhankelijk van de aanbieder. Reken toch al snel op zo’n dertig euro tot veertig euro per persoon voor een tocht van twee tot drie uur. Voor kinderen geldt er soms een (beperkte) korting. In totaal vaar je dan ongeveer een uur tot anderhalf uur door het gebied waar je dolfijnen kunt spotten. De rest van de tijd is nodig om de locaties te bereiken waar de dolfijnen zich (kunnen) bevinden.

Dolfijnen in het wild zien

dolfijnen in het wild

Je merkt de aanwezigheid van dolfijnen al snel door de reacties van je medepassagiers. Deze zie je dan massaal naar de plek van de boot gaan waar de dolfijnen zich bevinden. Fotocamera’s en mobieltjes klikken er op los of men probeert al filmend de zwemmende dolfijnen vast te leggen. Verwacht geen spectaculaire sprongen zoals je het in een dolfinarium ziet. Dit is geen Sea World waar getrainde dolfijnen hun kunstje doen, maar een natuurlijk leefgebied van dolfijnen waar ze vrolijk en vrij rondzwemmen.

Je ziet de zoogdieren meestal in kleine groepjes van twee of drie stuks. Als je een dolfijn alleen ziet zwemmen dan zul je zien dat er in de buurt meestal nog meer dolfijnen zijn. Als je geluk hebt zwemmen de dolfijnen vrijwel naast de boot. Dit geeft het mooiste zicht op de dolfijnen.

bekijk alle dolfijnexcursies vanuit Gran Canaria