Sluiten

Excursies en activiteiten op Gran Canaria

Op Gran Canaria zijn er voldoende activiteiten en excursies waar je aan deel kunt nemen. Het eiland is wat dat betreft een ideale vakantiebestemming: er valt van alles te beleven. Je kunt de veelzijdigheid van Gran Canaria ontdekken, mooie plekjes bezoeken of kennismaken met de dieren die rond of op het eiland wonen. Uitstapjes zijn er in alle soorten en prijsklassen. Van zeer relaxed tot lekker inspannend, van basic tot zeer verzorgd, van goedkoop tot exclusief en prijzig… het aanbod is groot.

excursies

Vooraf of ter plaatse boeken?

De tijd dat je pas ter plaatse op zoek kon gaan naar leuke uitstapjes en activiteiten ligt gelukkig achter ons. Vroeger was je een deel van je eerste vakantiedag kwijt aan de door de touroperator georganiseerde voorlichtingsbijeenkomst, waarbij de host of hostess vooral bezig was om excursies aan je te verkopen. Vaak met beperkte beschikbaarheid, zodat je je gedwongen voelde om alvast je vakantie vol te plannen met uitstapjes. Nu kun je zelf het heft in handen nemen.

Dankzij online organisaties zoals Tiqets en GetYourGuide kun je vooraf of ter plaatse je excursie of activiteit op Gran Canaria boeken. Op die manier kun je op je gemak het aanbod bekijken en met elkaar vergelijken. Een online boeking is in een paar kliks gemaakt. Dankzij de optie om tot een dag van tevoren kosteloos te kunnen annuleren (in veel gevallen is dit mogelijk) kun je je plannen altijd nog wijzigen als je dat wilt.

excursies en activiteiten op Gran Canaria via TIQETS excursies en activiteiten op Gran Canaria via GET YOUR GUIDE

Kamelentocht

Op Gran Canaria zijn meerdere plekken waar je kunt kameelrijden. Voordat dierenliefhebbers meteen boze e-mails gaan sturen: het rijden op gedomesticeerde dieren wordt in het algemeen als acceptabel gezien, mits de dieren goed gehuisvest en goed verzorgd worden. Verder moeten de dieren niet overbelast worden. Denk hierbij aan te lange tochten of te zware personen op de rug. Heb je ergens het gevoel dat deze regels overtreden worden, dan raden wij deelname aan zo’n kameeltocht af. Zien de dieren er goed verzorgd uit en wordt er een duidelijke gewichtsgrens gestel en gehanteerd, dan is er geen verschil tussen een paardrijtocht en een kamelentocht.

meer over de kameeltochten op Gran Canaria

Boottocht

boottocht

Het water rond Gran Canaria maakt het mogelijk om verschillende soorten boottochten te maken. De meest voorkomende boottochten zijn de boottochten die tussen de verschillende plaatsen aan de zuidkant van het eiland aangeboden worden. De veerboten van Lineas Salmon en Lineas Blue Bird kun je zien als een veertocht die verder gaat dan een vorm van transport. De glazen bodems zorgen ervoor dat je de vele vissen onder water kunt zien. Als je enigszins geluk hebt, dan kun je dolfijnen spotten tijdens deze tochten.

meer over de boottochten bij Gran Canaria

Dolfijnen spotten

Dolfijnen spotten

Een speciale boottocht die een aparte vermelding verdient, is die waarbij je dolfijnen gaat spotten. In de wateren rond Gran Canaria leven vrij grote aantallen dolfijnen en walvissen. Je kunt hier meer twintig verschillende soorten spotten. Dat lukt natuurlijk niet allemaal in een tocht Tijdens een dolfijnexcursie ga je met een boot de zee op. De bemanning is ervaren in het uitvinden waar er op dat moment dolfijnen of walvissen te vinden zijn. De verschillende aanbieders van dolfijn- en walvistochten houden elkaar ook via de radio op de hoogte. De kans dat je tijdens een georganiseerde boottocht daadwerkelijk dolfijnen of walvissen te zien krijgt, is 98%. De dieren laten zich nergens toe dwingen en leven niet in gevangenschap. Daardoor is er een kleine kans dat een dolfijnexcursie zonder succes terugkeert naar de haven van vertrek. De meeste aanbieders werken met een zogenaamde dolfijngarantie. Als je geen dolfijn (of walvis) te zien krijgt tijdens de tocht, dan mag je gratis een tweede keer mee.

Deze excursie is diervriendelijk. Dit in tegenstelling tot het zwemmen met dolfijnen of de dolfijnshows in bassins dat op andere vakantiebestemmingen aangeboden wordt. Bij het dolfijnen en walvissen spotten leven de dieren in de vrije natuur en worden ze nergens toe gedwongen.

meer over het dolfijnen spotten bij Gran Canaria bekijk beschikbare dolfijn en walvisexcursies bij Gran Canaria

Dagtrips

Verken een deel van Gran Canaria tijdens een van de dagexcursies die aangeboden worden. Ga op jeepsafari, ontdek de adembenemende vergezichten van Gran Canaria of bezoek de verschillende hoogtepunten van het eiland. De meeste tochten worden met touringcars aangeboden. Wie dat wil die kan een VIP-tour boeken waarbij je met een klein gezelschap op pad gaat. Het grote voordeel van een georganiseerde dagtrip is dat je zelf niets uit hoeft te zoeken. De ervaren gids neemt je mee en laat je de mooiste plekken van het eiland zien, terwijl je alles verteld wordt wat je moet weten over de bezienswaardigheden en locaties die je bezoekt.

bekijk de LEUKSTE DAGTRIPS op Gran Canaria