Sluiten

Gran Canaria is gay friendly

Gran Canaria is gay friendly

Gran Canaria staat bekend als uitermate gay friendly. Al decennialang komen homosexuele toeristen naar het eiland om hier veilig en ontspannen vakantie te kunnen vieren met gelijkgestemden. Hoewel de groep homoseksuele mannen nog steeds het grootste aandeel heeft binnen het LGBT+ publiek dat naar Gran Canaria komt, zie je dat de mix de afgelopen jaren aan het veranderen is. De acceptatie in met name Playa del Inglés leidt ertoe dat de gehele LGBT+ community zich thuisvoelt op Gran Canaria. Zo zie je met name dat hier minder raar tegen non-binariteit aangekeken wordt. Het gaat er hier in Playa del Inglés minder om wat je bent, maar vooral wie je bent. Wat voor label je daar aan hangt, is van ondergeschikt belang.

Verschil in reisdoel

Net als bij alle soorten toeristen, mag je de LGBT+ toeristen niet over een kam scheren. Binnen deze groep zie je grote verschillen in hoe ze in het leven en in relaties staan, en daarmee ook met welke doelen ze op vakantie gaan. Een redelijk deel van de gays komt naar Gran Canaria omdat ze weten dat ze hier net als een heterostel gezien en behandeld worden. Dat is helaas niet op iedere vakantiebestemming zo. Sommige landen en mensen zijn minder tolerant. Daar is op Gran Canaria niet of amper sprake van. Hier komen homostellen naartoe om net als ieder ander stel hun vakantie te vieren. En ja, er komen ook gays naar Gran Canaria om wat ‘stoutere vakanties’ te vieren. Ieder zijn meug. Het mooie is dat het allemaal kan.

Gay friendly accommodaties

Gay friendly accommodaties

Laten we beginnen met het gegeven dat iedereen overal welkom is op Gran Canaria. Een hotel of appartement zal geen mensen weigeren op basis van gender of voorkeuren. Wel zijn er een aantal zogenaamde ‘gay only’ resorts en hotels. De meeste hiervan zijn echt ‘gay only’ en een deel vindt het niet erg als er ook mensen met andere geaardheden rondlopen. Veel van de gay hotels vind je in Playa del Inglés en dan met name in de nabijheid van het Yumbo winkelcentrum. Daar concentreert zich het gay uitgaansleven. Het is daarom een handige plek om juist daar een ‘gay only’ accommodatie te runnen. De ‘gay only’ accommodaties zijn allemaal ook ‘adults only’, dus gasten moeten dan minimaal 18 jaar oud zijn.

Uitgaan

Uitgaan

Iedereen kan natuurlijk overal uitgaan, maar het is winkelcentrum Yumbo in Playa del Inglés dat specifiek bekend staan om het gay en inclusieve uitgaansleven. In de avonduren bruist Yumbo. De verschillende bars, clubs en sauna’s bieden uiteenlopende vormen van vertier, van heel onschuldig tot aan zeer ondeugend. Het is daarom aan te raden om je goed te informeren waar je voor wat moet zijn. Want wij kunnen het ons heel goed voorstellen dat je als monogaam gay koppel niet zit te wachten op avontuurtjes met anderen.