Sluiten

Kameelrijden op Gran Canaria

Heb je altijd al eens op een kameel willen rijden? Op Gran Canaria kan het! Het woestijnachtige landschap leent zich prima voor een onvergetelijke rit op een kameel. Feitelijk rijdt je op een dromedaris. Dit is de eenbultige kameelsoort die vooral in het noorden van Afrika, op het hele Arabische schiereiland en in het Arabische deel van Azië voorkomt. Dromedarissen (en tweebultige kamelen) werden al duizenden jaren geleden gedomesticeerd om de mensen op verschillende manieren te dienen. De belangrijkste rol van het dier is als last- en rijdier. In die zin worden ze op Gran Canaria ingezet. In sommige landen worden dromedarissen en kamelen gehouden voor de melk en soms ook voor het vlees. Op Gran Canaria dienen de dieren als rijdier.

Op Gran Canaria zijn meerdere plekken waar je kunt kameelrijden. Voordat dierenliefhebbers meteen boze e-mails gaan sturen: het rijden op gedomesticeerde dieren wordt in het algemeen als acceptabel gezien, mits de dieren goed gehuisvest en goed verzorgd worden. Verder moeten de dieren niet overbelast worden. Denk hierbij aan te lange tochten of te zware personen op de rug. Heb je ergens het gevoel dat deze regels overtreden worden, dan raden wij deelname aan zo’n kameeltocht af. Zien de dieren er goed verzorgd uit en wordt er een duidelijke gewichtsgrens gesteld en gehanteerd, dan is er geen verschil tussen een paardrijtocht en een kamelentocht.

Kameelsafari

Kameelrijden

De meest geboekte kameeltocht is die van het kamelensafaripark. Dit is een ervaring die een halve dag duurt, waarvan je ongeveer een uur op een kameel rijdt. De tocht voert je door de Oase van de 1000 Palmen. Dit is een van de mooiste delen van het natuurreservaat Fataga. Dit prachtige natuurgebied ligt ten noorden van de bekende badplaatsen die aan de zuidkust van Gran Canaria liggen, zoals Playa del Inglés en Maspalomas. Je hoeft daardoor geen uren in de bus of auto te zitten voordat je bij het Kamelensafaripark bent.

Je kunt optioneel de hotelophaalservice bijboeken. Je wordt dan bij je accommodatie in Maspalomas, Playa del Inglés, Meloneras, San Augustin of Bahia Feliz opgehaald en weer teruggebracht. Een andere optie is tapas met drankjes, wat gezien de beperkte meerprijs een interessante aanbieding is.

meer over de kameelsafari

Kameelrijden door de duinen van Maspalomas

Een andere plek waar je op een kameel kunt rijden is in de duinen van Maspalomas. Dit unieke natuurgebied vormt een ideale setting voor een kameelrit. Het glooiende zandlandschap past prima bij deze dieren. Je waant je hier in een woestijn. Althans, op de momenten dat je geen zicht hebt op de bebouwing rond de Dunas de Maspalomas of de zee.

De kameeltocht door de duinen van Maspalomas heeft een aantal voordelen ten opzichte van de kameelsafari in Fataga: hij duurt korter (30 minuten), hij is ongeveer de helft goedkoper en als je in Maspalomas verblijft dan kun je er te voet naartoe lopen. De rit gebeurt in een tweepersoonszadel, wat ideaal is voor de ultieme ouder-kind beleving. Er geldt een maximumgewicht van 110 kilo per persoon.

meer over het kameelrijden in de duinen van Maspalomas