Sluiten

Lopesan hotels

Lopesan hotel op Gran Canaria

Op Gran Canaria kom je hotels van verschillende hotelketens tegen, waaronder Lopesan Hotels. Buiten Gran Canaria zul je deze naam niet zoveel tegenkomen, maar op het eiland is Lopesan een begrip. De keten vindt zijn oorsprong op het eiland Gran Canaria. Hotel Lopesan Costa Meloneras opende in het jaar 2000 zijn deuren op Gran Canaria en was het eerste door Lopesan Hotels zelf ontwikkelde hotel. Vier jaar later opende Lopesan zijn tweede zelf gebouwde hotel: Hotel Lopesan Villa del Conde en in 2009 opende het derde eigen hotel op Gran Canaria: het Lopesan Baobab Resort. Inmiddels is Lopesan Hotels uitgegroeid tot een keten met meer dan 15.000 bedden in 20 hotels op Gran Canaria, Fuerteventura, Duitsland, Oostenrijk en de Dominicaanse Republiek. Het eiland Gran Canaria heeft daarin nog steeds het grootste aandeel.

Lopesan richt zich vooral op de toeristische sector. Hun resorts zijn zo opgezet dat het je als vakantieganger aan bijna niets zou moeten ontbreken. Natuurlijk bestaat er altijd een kans dat een individuele gast wensen heeft waar het hotel niet aan kan voldoen, maar dat geldt voor ieder hotel. Een score van 100% is een mooi streven, maar in de praktijk onhaalbaar. De drie Lopesan resorts in Meloneras vormen steevast de top 3 van best beoordeelde hotels in deze badplaats. Die waardering zegt een hoop over de kwaliteit die Lopesan Hotels op Gran Canaria te bieden heeft.

5 dingen die je moet weten over Lopesan hotels

Verzorging

Daar waar de concurrerende hotels van Riu op Gran Canaria deels inzetten op all inclusive toerisme, daar kiest Lopesan Hotels voor een model waarbij de gasten de vrijheid hebben om te kiezen waar ze gaan eten. Bij zowel het Hotel Lopesan Costa Meloneras, Hotel Lopesan Villa del Conde en het Lopesan Baobab Resort verblijf je op basis van logies, logies + ontbijt of half pension. Daardoor zit je niet vast aan het hotel voor je maaltijden en kun je zelf kiezen wat je wel of niet inbegrepen wilt hebben.

Wil je toch een all inclusive vakantie op Gran Canaria vieren bij een hotel dat tot de Lopesan-keten valt? Dat kun je doen in het viersterren Kumara Serenoa by Lopesan Hotel, dat onderdeel van de keten is. Bij Hotel Faro, a Lopesan Collection Hotel, een luxe vijfsterrenhotel dat direct bij de vuurtoren van Maspalomas ligt, kun je naast het normale half pension ook kiezen voor Half Pension Premium. Je mag dan ongelimiteerd a la carte eten bij een selectie van goede restaurants.

Ligging

Ligging van Lopesan hotels in Meloneras

De officiële Lopesan hotels (Costa Meloneras, Villa del Conde en Boabab) liggen alledrie in Meloneras. Hotel Costa Meloneras en Hotel Villa del Conde liggen direct aan de kust, op een korte loopafstand van het strand. Hotel Villa del Conde ligt dicht bij het Playa de las Meloneras. De twee andere hotels liggen vlak bij Playa de Maspalomas, dat overgaat in de Dunas de Maspalomas. Ter hoogte van het Lopesan Costa Meloneras Resort ligt winkelcentrum Boulevard El Faro, waar onder andere een paar restaurants zitten.

Meloneras, waar de Lopesan hotels te vinden zijn, is geen echt dorp. Het is een badplaats die bestaat uit meerdere vooral grotere hotels, twee stranden en een aantal winkels en restaurants. Dit deel van Gran Canaria wordt tot de luxe bestemmingen op het eiland gerekend.

Groot en groots

De resorts van Lopesan Hotels zijn groot in omvang en groots in wat je krijgt. Je verblijft in luxe comfortabele kamers of suites waarin het je aan niets zal ontbreken. De resorts zijn prachtig aangelegd en allemaal voorzien van een schitterende subtropische tuin en heerlijke zwembaden. De drie hotels van Lopesan vormen de top 3 van best beoordeelde hotels in Meloneras. Hoeveel bevestiging heb je nodig om te weten dat het er meer dan goed vertoeven is? Lees de reviews op sites zoals Tripadvisor maar eens.

Lopesan hotel in de avond