Sluiten

Met Transavia naar Gran Canaria vliegen

Gepubliceerd op 28 februari 2018 / Geschreven door Patrick van Zundert

Met Transavia naar Gran Canaria vliegen

Als wij naar Gran Canaria vliegen dan doen we dat eigenlijk vrijwel altijd met Transavia. Deze Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt al enkele decennia tussen Amsterdam Schiphol Airport en de internationale luchthaven van Grand Canaria: Las Palmas de Gran Canaria Airport. Je hoeft met Transavia niet persé naar onze hoofdstad te reizen om met Transavia naar Las Palmas te kunnen vliegen. Al sinds langere tijd kun je ook vanaf regionale luchthavens vertrekken richting zon, zee en strand. De vliegvelden van Eindhoven en Rotterdam zitten eigenlijk vrijwel ieder seizoen wel in het aanbod van Transavia vliegtickets richting Gran Canaria. Groningen Airport Eelde zit vaak ook in de dienstregeling.

Zowel in de zomer als in de winter

Gran Canaria is een vakantiebestemming waar je het hele jaar door naartoe kunt vliegen. Het zachte klimaat zorgt ervoor dat er veel dagen zijn waarbij je op het strand of aan het zwembad kunt liggen. Vandaar dat Transavia zowel in het zomerseizoen als in het winterseizoen richting Gran Canaria vliegt. De frequentie waarin gevlogen wordt kan wel variëren binnen het kalenderjaar.

Vanaf Amsterdam wordt de meeste weken vrijwel dagelijks of zelfs dagelijks een vliegtuig ingezet om naar Las Palmas te vliegen. Tijdens de rustigere weken is dat nog altijd minstens vier of vijf keer. Vanaf Rotterdam en Eindhoven is het aantal vluchten per week meestal beperkt tot twee keer. Dit zijn overigens de lijndiensten die boekbaar zijn via de site van Transavia. Daarnaast kunnen er ook nog extra vliegtuigen van Transavia ingezet worden als chartervlucht voor reisorganisaties.

Prijzen

De ticketprijzen voor een retourtje naar Gran Canaria beginnen bij Transavia wat boven de honderd euro. Als je ongunstig boekt dan kun je wel tot tegen de duizend euro kwijt zijn voor een retourticket. Dat geldt zeker voor populaire reisperiode waarbij je vlak voor vertrek boekt. Tijdig boeken levert vaak de goedkoopste tickets op. Las minutes naar Gran Canaria van Transavia zijn vaak duurder dan wanneer je vroeg boekt, maar als je geluk hebt, kun je nog wel tegen een goedkoper last minute ticket aanlopen.

Praktische informatie

Gemiddeld is de vluchtduur ongeveer vier tot vier en een half uur. Er wordt met de Boeing 737 gevlogen die een 3-3 configuratie heeft. Wil je meer beenruimte hebben? Dan kun je tegen betaling een stoel met extra ruimte boeken op de voorste rij of bij de nooduitgangen boven de vleugel. Eten en drinken aan boord is bij Transavia altijd tegen betaling. Dat is wel iets om rekening mee te houden zodra je met hem vliegt. Je mag natuurlijk altijd je eigen boterhammetjes meenemen aan boord!