Sluiten

Mundo Aborigen

Mundo Aborigen

Gran Canaria was al bewoond voordat de Spanjaarden zich hier vestigden. Op dat moment leefde hier al een volk dat oorspronkelijk afstamde uit de in Noord-Afrika woonachtige Berbers. Deze oorspronkelijke bewoners worden Gaunchen genoemd als je het over de gehele Canarische Eilanden hebt. In het geval van Gran Canaria heeft men het ook wel over de Canarios. Dit zijn dezelfde mensen. De Spanjaarden veroverden de Canarische Eilanden met geweld. Hierbij zijn veel Gaunchen vermoord of als slaaf afgevoerd. Hoewel het volk en zijn gebruiken vrijwel uitgeroeid zijn, zijn er tal van overblijfselen die ons van alles leren over de Gaunchecultuur en de manier waarop deze mensen woonden en werkten op Gran Canaria en de andere eilanden. Op basis van de kennis over de Canarios, onder andere op basis van archeologische vondsten, heeft men een vrij duidelijk beeld over de traditionele inwoners van Gran Canaria. Dit heeft men verwerkt in een prachtig museum: Mundo Aborigen.

Mundo Aborigen wordt soms een themapark genoemd, maar wij zien het vooral als een openluchtmuseum. Men heeft in een door het ravijn van Fataga omgeven natuurgebied een park aangelegd, waarin verschillende taferelen van de vroegere bewoners van Gran Canaria nagebootst zijn. Zo kun je zien hoe ze leefden, hoe ze sliepen, hoe ze hun eten klaarmaakten en hoe ze de vaak simpele werktuigen maakten die hen moesten helpen bij alledaagse zaken zoals landbouw en voedselbereiding. In Mundo Aborigen heeft traditionele woningen van de Gaunchos nagebouwd. Door middel van meer dan honderd figuren zijn dagelijkse activiteiten uitgebeeld.

Het openluchtmuseum is een perfecte reis door de tijd, waarbij je in een prachtige omgeving kennismaakt met het vroegere leven op Gran Canaria. Het beste volg je de aangelegde en genummerde route, zodat je niets mist van deze boeiende plek. Bij de entree krijg je een plattegrondje mee waar alle bezienswaardigheden op aangegeven staan.

Uitzicht

Uitzicht vanaf Mundo Aborigen

Vergeet vooral niet om ook van de uitzichten te genieten die je vanaf een aantal plekken te zien krijgt. Er zijn een drietal uitzichtpunten in Mundo Aborigen die je een adembenemend uitzicht bieden op het vulkanisch landschap van het ravijn van Fataga. In zuidelijke richting kun je Maspalomas en de omringende badplaatsen zien liggen.

Bereikbaarheid

Mundo Aborigen ligt aan de doorgaande weg van Maspalomas naar Fataga en San Bartolomé de Tirajana: de GC-60. De afstand vanuit Playa del Inglés, Meloneras of Maspalomas bedraagt slechts zo’n 7 tot 12 kilometer, afhankelijk van je vertrekpunt. Met de auto doe je ongeveer een kwartier tot twintig minuten over deze rit. Heb je geen huurauto ter beschikking? Dan kun je ook met de bus naar Mundo Aborigen reizen. Vanaf Estación Faro De Maspalomas in Maspalomas kun je buslijn 18 nemen, die je binnen twintig minuten voor de deur van Mundo Aborigen afzet. In Playa del Inglés zijn er meerdere buslijnen die je naar Mundo Aborigen kunnen brengen. Een gemakkelijke opstapplek is Estación Parque Tropical in het oosten van Playa del Inglés. Je moet dan wel een keer overstappen.

Als je met de auto naar Mundo Aborigen komt, dan kun je gebruikmaken van gratis parkeergelegenheid die direct bij de entree te vinden is.

Mundo Aborigen
Mundo Aborigen

Praktische informatie

Mundo Aborigen is dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur. Er zijn geen sluitingsdagen. Bij Mundo Aborigen zijn allerlei voorzieningen te vinden zoals een cafetaria en toiletten. Vanwege de hobbelige hellende paden kan het lastig zijn om met een rolstoel door Mundo Aborigen te bewegen. Echt ideaal zijn de omstandigheden niet voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Entreeprijs en tickets

Voor Mundo Aborigen moet je entree betalen. Die bedraagt 10 euro per persoon. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar geldt er 50% kinderkorting. Een entreeticket voor kinderen tot en met 12 jaar kost 5 euro. Voor kinderen van 0 t/m 2 jaar is de entree tot Mundo Aborigen gratis.

Voor je gemak kun je de tickets voor Mundo Aborigen vooraf via internet kopen. Dat kan via de officiële partner en ticketsite tiqets.com:

reserveer entreetickets voor Mundo Aborigen