Sluiten

Naturisme op Gran Canaria

Naturisme

Het is op heel Gran Canaria in principe toegestaan om naakt te zonnen. Dat maakt voor liefhebbers van naturisme van Gran Canaria een waar paradijs. Toch zie je dat op de drukkere ‘geklede’ stranden naturisme eigenlijk niet voorkomt. Topless zonnen is een verschijnsel wat je aan de grotere stranden wel vrij veel ziet. Je moet er ook niet van staan te kijken als men aan het zwembad van het hotel topless ligt te zonnen. Vooral bij hotels waar veel Europese toeristen komen zie je geregeld vrouwen zonder topje liggen.

Naaktstranden

Hoewel naaktrecreatie op ieder strand van Gran Canaria toegestaan is, zie je dat vrijwel iedereen die naakt wil zonnen dat doet op één van de vele naaktstranden die het eiland telt. Het grootste en bekendste naaktstrand van Gran Canaria vind je in Maspalomas. Het centrale deel van de Dunas de Maspalomas, gelegen tussen Meloneras en Playa de Inglés, is één groot naaktstrand. Dit strand is van beide kanten te bereiken.

Voor de kleinere stranden verspreid over het eiland geldt vaak dat doordeweeks naaktrecreatie volop geschiedt door toeristen. In de weekeinden trekken ook de lokale mensen naar deze stranden. Deze komen niet om naakt te zonnen en te zwemmen, waardoor deze stranden op zaterdagen en zondagen veranderen van naaktstranden in familiestranden.

Naturistenvakanties

Voor nudisten is het aantal accommodaties dat gericht is op naturisme klein. Voor zover bekend is het 28 bungalows tellende park Magnolias Natura de enige naturistenaccommodatie op Gran Canaria. Er geldt een minimale leeftijd van twaalf jaar. Het op een steenworp afstand van de Dunas de Maspalomas gelegen park is voorzien van een eigen zwembad en bar/restaurant.