Sluiten

Pico de Bandama

Pico de Bandama

In het oosten van Gran Canaria ligt de vulkaan Pico de Bandera. Via een kronkelige weg bereik je met de auto het hoogste punt dat op een hoogte van 569 meter ligt. De top van Caldera de Bandama kun je alleen overdag bezoeken, want aan het begin van de avond sluit de toegangspoort tot het laatste stukje van de route. Boven op de top is er parkeergelegenheid. Verder staat op het bovenste puntje een wit bouwwerk dat momenteel geen enkele functie heeft.

Uitzicht

Het terras bij het gebouw biedt een aantal fraaie uitzichten mits de weersomstandigheden het uiteraard toelaten. In noordelijke richting zie je hoofdstad Las Palmas liggen met daarachter het schiereiland La Isleta. Richting het oosten zie je de oostkust van Gran Canaria liggen. In westelijke richting kijk je uit over het berglandschap met de groene golfbaan Real Club de Las Palmas als flink contrast met het verder grauwe landschap. Aan de zuidkant kijk je de tweehonderd meter diepe krater Caldera de Bandama in.

Caldera de Bandama

Caldera de Bandama

De vulkanische krater Caldera de Bandama is door een instorting gevormd. Heden ten dage wordt de krater gebruikt als landbouwgebied, omdat de vruchtbare vulkanische grond uitstekend gebruikt kan worden voor het telen van diverse gewassen. De krater heeft een diepte van ongeveer 200 meter en een doorsnee van ongeveer een kilometer. Het is hiermee de grootste krater van Gran Canaria. Onder begeleiding van een gids kun je wandelend een afdaling maken in de Caldera de Bandama. De tocht duurt ruim twee uur. Omdat er geen horecavoorzieningen in de krater aanwezig zijn dien je zelf voldoende drinkwater mee te nemen voor onderweg.