Sluiten

Plaatsen op Gran Canaria

Op Gran Canaria vind je verschillende dorpen en steden. Naast badplaatsen zoals Playa del Inglés, Puerto Rico en Costa Meloneras kun je ook authentieke dorpen op Gran Canaria bezoeken, die wat soms wat minder toeristisch van aard zijn of die juist een enorme aantrekkingskracht op toeristen hebben. Denk hierbij aan een relaxte kustplaats zoals Puerto de las Nieves of het centraal in het binnenland gelegen Teror. Op zondagen vindt hier de wekelijkse markt plaats die duizenden belangstellenden naar het pittoreske dorp brengt.

Plaatsen op Gran Canaria

Agüimes

Agüimes

Dankzij de typische Moorse bouwstijl is Agüimes een van de mooiste dorpen van Gran Canaria. Een wandeling door het pittoreske ‘casco historico’ is meer dan de moeite waard.

lees verder
Arguineguín

Arguineguín

Het vissersdorp Arguineguín is de afgelopen decennia is langzaamaan getransformeerd tot een toeristische plaats, zonder dat het oorspronkelijke uiterlijk verdwenen is.

lees verder
Arucas

Arucas

Arucas is een van de oudste plaatsen van Gran Canaria. De stad staat onder andere bekend van de Arehucas Rum die hier geproduceerd wordt.

lees verder
Costa Meloneras

Costa Meloneras

Costa Meloneras is een toerististsche plaats die samengesmolten is met Meloneras en Maspalomas. Hier staan vooral grotere luxe hotels.

lees verder
Galdar

Gáldar

Gáldar is een van onze favoriete dorpen op Gran Canaria. Het is de combinatie van de authenticiteit en de altijd aanwezige sfeer dei Gáldar zo geweldig maken.

lees meer
Las Palmas

Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad en grootste stad van Gran Canaria. Hier kun je volop winkelen, musea bezoeken en langs het lange Playa de las Canteras flaneren.

lees verder
Maspalomas

Maspalomas

Maspalomas is een van de populairste badplaatsen van het eiland. Het enorme strand vormt in combinatie met de comfortabele hotels een prima mix voor een geslaagde vakantie.

lees verder
Meloneras

Meloneras

Luxe hotels staan in Meloneras aan de heerlijke wandelpromenade die langs de kust loopt. Dit is een van de topbestemmingen op Gran Canaria.

lees verder
Mogán

Mogán

Het meer landinwaarts gelegen dorpje Mogán moet je niet verwarren met de nabijgelegen badplaats Puerto de Mogán. In het prachtig gelegen Mogán heerst vooral rust.

lees verder
Molino de Viento

Molino de Viento

Het gehuchtje Molino de Viento dankt zijn naam aan de traditionele windmolen die hier staat. Molino de Viento ligt in de vruchtbare Barranco de Mogán.

lees verder
Playa de Amadores

Playa de Amadores

Playa de Amadores is het mooiste strand van Gran Canaria. Rondom het strand zijn horecagelegenheden, winkels en wat hotels te vinden.

lees verder
Playa del Ingles - het strand

Playa del Inglés

Playa del Inglés is zowel de naam van het geliefde zandstrand aan de zuidkust van Gran Canaria, als de naam van een van de meest toeristische plaatsen van het eiland.

lees verder
Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves

Het vissersdorp Puerto de las Nieves staat bekend om de goede visrestaurants en is een pittoresk dorpje waar vooral locals komen om naar het strand te gaan.

lees verder
Strand van Puerto de Mogán

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán heeft alles: een schilderachtige haven, een heerlijk strand, tal van terrasjes en voldoende mogelijkheden om te winkelen. Wat wil je nog meer?

lees verder
Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de topbestemmingen op Gran Canaria. Puerto Rico is geliefd als familiebestemming.

lees verder
Tunte

San Bartelomé de Tirajana

San Bartelomé de Tirajana ligt landinwaarts boven de grote badplaatsen. Het pittoreske dorp is geliefd onder dagtoeristen, wandelaars en fietsers.

lees verder
Santa Lucía de Tirajana

Santa Lucía de Tirajana

Is het de schitterende route er naartoe of het dorp zelf? Feit is dat een bezoek aan het in de Barranco de Tirajana gelegen Santa Lucía de Tirajana de moeite zeker waard is.

lees verder
Plaza Nuestra Señora del Pino

Teror

Volgens de reisgidsen is Teror het mooiste dorp van Gran Canaria. Het dorp weet haar eigen identiteit goed te bewaren. Het toerisme heeft de authenticiteit amper aangetast.

lees verder