Sluiten

Maspalomas

Maspalomas

Maspalomas is een geliefde badplaats aan de zuidelijke kust van Gran Canaria. Maspalomas vormt een drie-eenheid met Meloneras en Playa del Inglés. Maspalomas is het deel dat vanaf de Dunas de Maspalomas zich uitstrekt in de noordelijke richting. De westelijke begrenzing wordt gevormd door de lijn ligt die je vanuit de vuurtoren van Maspalomas naar boven kunt trekken, langs de Avenida Cristóbal Colon. Ten westen van die lijn ligt Meloneras. Aan de oostkant vormt de Avenida de Gran Canaria, die doorloopt tot aan Hotel RIU Palace Maspalomas, de grens met het ten oosten van Maspalomas gelegen Playa del Inglés. De noordelijke wijk San Fernando wordt ook tot Maspalomas gerekend, net als bijna alles wat ten noorden van snelweg GC-1 ligt. Denk hierbij aan het waterpark Aqualand Maspalomas en de wijk El Tablero.

Soms wordt de ernaast gelegen badplaats Meloneras ook wel Maspalomas genoemd. De vraag is of je Meloneras als een wijk van Maspalomas moet zien of dat het een zelfstandige plaats is. Tegenwoordig wordt voor dat deel vooral de naam Meloneras gehanteerd en wordt het door vakantie-aanbieders als een zelfstandige badplaats behandeld.

Maspalomas is de oudste badplaats van heel Gran Canaria. In de buurten El Oasis en Campo International is in de jaren zestig van de vorige eeuw het toerisme op het eiland ontstaan. De weelderige zandduinen en de bijbehorende stranden maakten van Maspalomas een ideale plek om een vakantie te kunnen vieren. Het droge en zonnige subtropische klimaat van Maspalomas heeft hier ook een flinke bijdrage in geleverd. Het toerisme in Maspalomas lijkt wat kleinschaliger dan in Playa del Inglés en Meloneras. Dat komt vooral omdat de bouwwoede in Maspalomas gelukkig niet heeft geleid tot grote hoge hotels die het beeld enorm verstoren. De accommodaties in Maspalomas bestaan vooral uit vakantiewoningen (o.a. bungalows), laagbouw appartementencomplexen en hotels die geen al te grote impact hebben op het uiterlijk van de badplaats.

Top

3 populaire accommodaties in Maspalomas

 1. Hotel Riu Palace Oasis
  Hotel Riu Palace Oasis

  Met een gastenbeoordeling van gemiddeld 9,3 mag Hotel Riu Palace Oasis zichzelf het beste hotel van Maspalomas noemen. Het strand ligt op 50 meter afstand en het hotel is zijn 5 sterren meer dan waard.

  Bekijk info en prijzen
 2. Hotel Maspalomas Princess
  Hotel Maspalomas Princess

  Hotel Maspalomas Princess is dé perfecte plek voor een heerlijke, relaxte vakantie op het zonnige Gran Canaria. Het ligt vlak bij de bijzondere duinen van Maspalomas en vrijwel naast de golfbaan. De uitgestrekte tuin met wuivende palmbomen, prachtige zwembaden en een kunstmatig strand.

  Bekijk info en prijzen
 3. Bungalows Canary Garden Club
  Bungalows Canary Garden Club

  Bungalows Canary Garden Club wordt omschreven als een pareltje in Maspalomas. Het rustige en schone resort kan optioneel op basis van all-inclusive verzorging geboekt worden.

  Bekijk info en prijzen

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas

De duinen van Maspalomas vormen de grote publiekstrekker van Maspalomas. Dit beschermde natuurgebied bestaat uit verschillende delen. Het meest bekende zijn de daadwerkelijke zandduinen, die je het gevoel geven dat je ergens in de Sahara bent. Deze duinen zijn uniek op Gran Canaria. Dankzij de wind worden de zandduinen continu in vorm aangepast. De totale oppervlakte van de Dunas de Maspalomas bedraagt ongeveer 400 hectare. Dit is inclusief het natuurgebied La Charca de Maspalomas, waar veel watervogels broeden. Dit deel is afgezet, zodat de broedende vogels niet gestoord kunnen worden door het publiek. Je kunt dit waterrijke natuurgebied van afstand bekijken.

De Dunas de Maspalomas liggen aan het water. De strook die langs de Atlantische Oceaan loopt wordt vrij druk bezocht door badgasten. Zij vertoeven vooral op de Playa de Maspalomas (in het zuidwesten van Maspalomas) en het oostelijke strand El Veril. Vanwege de langere loopafstand door het losse strandzand is het centrale deel van de kuststrook van de Dunas de Maspalomas, bij de Punta de Maspalomas, minder druk bezocht. Daar zijn ook geen faciliteiten.

Kameelrijden door de duinen van Maspalomas

De duinen van Maspalomas vormen een ideale setting voor een kameelrit. Het glooiende zandlandschap past prima bij deze dieren. Je waant jezelf hier in een woestijn. Althans, op de momenten dat je geen zicht hebt op de bebouwing rond de Dunas de Maspalomas of de zee. De kameeltocht door de duinen van Maspalomas duurt ongeveer 30 minuten. De rit gebeurt in een tweepersoonszadel, wat ideaal is voor de ultieme ouder-kind beleving. Er geldt een maximumgewicht van 110 kilo per persoon. Dit om overbelasting van de dieren te voorkomen.

meer over het kameelrijden in de duinen van Maspalomas

Activiteiten en bezienswaardigheden

Faro de Maspalomas

In Maspalomas is meer te zien en te doen. Golf Maspalomas is een 18-holes golfbaan die erg geliefd is onder golfspelende toeristen. Het is een uitdagende baan met snelle greens, die prachtig gelegen is ten noorden van de beroemde duinen van Maspalomas. De vuurtoren is een bekende bezienswaardigheid in Maspalomas. De officiële naam van deze tussen 1884 en 1890 gebouwde lichtbaken luidt Faro de Maspalomas. De typende donkere kleur van de toren is te danken aan het gebruik van vulkanisch gesteente, dat afkomstig is van het eiland zelf. De hoogte van El Faro bedraagt 56 meter. Deze hoogte is meer dan voldoende om ruim boven de andere bebouwing uit te torenen. De toren is hierdoor een iconisch herkenningspunt aan de zuidkust van Gran Canaria.

Liefhebbers van planten en bloemen kunnen gratis de botanische tuin bezoeken. Het Parque Botánico de Maspalomas is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het is geen enorm grote botanische tuin. De vrij grote variatie aan planten en kleurrijke bloemen maakt het wel het bezoeken waard. Tot slot is er een plek die sommige toeristen geweldig vinden, terwijl andere dit soort vermaak verafschuwen: Holiday World Maspalomas. Dit is een amusementscentrum waar kinderen van alle leeftijden zich prima kunnen vermaken. Het bijbehorende reuzenrad is vanwege het mooie uitzicht over de omgeving ook de moeite waard voor volwassenen. Met een dagticket kun je een groot deel van de attracties gratis doen. De bowlingbanen, de karaokekamers en de escape rooms zijn aparte activiteiten waar los voor betaald en gereserveerd moet worden.

Vakantie in Maspalomas

Maspalomas vakantie

Binnen Maspalomas kun je uit tal van verschillende soorten accommodaties kiezen. Ga je voor een luxe hotel zoals RIU Palace Oasis of Tabaina Princess, of kies je voor het gemak van een appartement of bungalow waarbij je zelf kunt koken? Dankzij de verschillende supermarkten kun je prima inkopen doen om zelf een maaltijd te maken. Een populaire accommodatie onder gezinnen met kinderen is Parque Bali. Deze bungalows zijn er helemaal op gericht om je alles te bieden wat je tijdens jouw vakantie op Gran Canaria nodig hebt. Voor de jongere kinderen is er een speeltuin en speciaal kinderzwembad, dat in het winterseizoen verwarmd wordt. Parque Bali is zeer geliefd onder Nederlandse toeristen.