Sluiten

Meloneras

Meloneras

De luxe variant op massatoerisme vind je terug in Meloneras. Dit stijlvolle resort bestaat uit een aantal zeer luxe hotels en een lange wandelboulevard met een terrasjes en winkels. De hotels van ketens zoals Riu en Lopesan zijn eigenlijk complete vijfsterren vakantiedorpen. De meeste hotels hebben een capaciteit van duizend tot meer dan tweeduizend gasten. Om de kamer te vinden ontvang je in een aantal hotels zoals het Lopesan Villa del Conde een plattegrond zodat je je kamer kunt vinden op het complex.

Hotels

Je mag Meloneras als de meest luxe badplaats van Gran Canaria zien. Hier staan vrijwel alleen maar luxe viersterren- en vijfsterrenhotels. Hotelketen RIU heeft hier twee hotels: het all-inclusive Hotel RIU Gran Canaria en het vijfsterren RIU Palace Meloneras. De eveneens Spaanse hotelketen Lopesan heeft maar liefst drie vijfsterrenhotels in Meloneras staan. Het enorme Lopesan Costa Meloneras Resort en het iets minder massale Lopesan Villa del Conde Resort en Thalasso liggen aan de kust. Het geheel in Afrikaanse stijl opgetrokken Lopesan Baobab Resort ligt niet direct aan het water, maar op eenzelfde loopafstand tot de stranden als de andere hotels. De prachtige zwembaden compenseren het feit dat dit geliefde hotel geen uitzicht op zee heeft.

Tot slot is er het H10 Playa Meloneras Palace hotel, dat achter het Playa Meloneras ligt. Dankzij het grote infinity zwembad, lijkt het bijna net alsof je aan het strand zelf zit. Als je wilt kun je hier voor all-inclusive verzorging kiezen, maar een verblijf op basis van halfpension is evengoed mogelijk.

Top

4 hotels in Meloneras

 1. RIU Palace Meloneras
  Riu Palace Meloneras

  Het vijfsterren RIU Palace Meloneras hotel zorgt ervoor dat zelfs de meest verwende levensgenieters het prima naar hun zin zullen hebben tijdens hun vakantie. Dit hotel behoort tot de top van de RIU-hotels.

  Bekijk info en prijzen
 2. Lopesan Villa del Conde
  Lopesan Villa del Conde Resort

  In het luxueuze Lopesan Villa del Conde Resort waan je jezlef in een schitterend Canarisch dorp. Dit is zonder twijfel een van de mooiste en beste hotels op Gran Canaria.

  Bekijk info en prijzen
 3. Lopesan Costa Meloneras
  Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa

  Het Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa is het toppunt van luxe en perfecte service. Hier vier je vakantie zoals vakantie bedoeld is.

  Bekijk info en prijzen
 4. RIU Gran Canaria
  Riu Gran Canaria

  Geniet van de 24-uurs all-inclusive verwennerij van hotel RIU Gran Canaria. Doe dat bijvoorbeeld terwijl je vanuit de infinity pool het adembenemende uitzicht in je opneemt of genietend van een heerlijke cocktail.

  Bekijk info en prijzen

Publiek

Publiek

De toeristen die Meloneras bezoeken verschillen duidelijk van wat je in het drukkere Playa del Inglés terugziet. De beste term is upscale publiek, dat zich graag in de watten laat leggen. Halfnaakte dronken en luidruchtige Britten zul je hier niet zo snel aantreffen. Dit is de plek waar honeymooners hun prille huwelijksgeluk komen vieren, waar welgestelde gezinnen samen rijd spenderen en waar ook redelijk wat veertigers, vijftigers en zestigers te zien zijn. Jongeren die op zoek zijn naar een wilde feestvakantie hebben hier dan ook weinig te zoeken.

Strand

Strand

Langs het stuk van de wandelboulevard dat tussen de hotels en de zee ligt, zul je tevergeefs zoeken naar een zandstrand. Vandaar dat de hotels hier flink geïnvesteerd hebben in prachtige zwembaden, waaronder infinity pools waarbij je je bijna één voelt met de zee. Het strand van Meloneras ligt in het westen van Meloneras, voor hotel H10 Playa Meloneras. Het is een kunstmatig aangelegd zandstrand. Het zand is wat donkerder dan dat van het Maspalomas strand. Direct langs de kust liggen er kiezels en keien. In het centrale stuk van het strand valt dit mee.In totaal is Playa Meloneras zo’n 300 meter lang en maximaal ongeveer 60 tot 70 meter breed.

Op het strand staan douches en afvalcontainers. Wie dat wil die kan hier een ligbedje huren, met of zonder een parasol. Aan de zijkant van het strand staan openbare toiletten. Direct achter het strand staat het Centro Comercial Playa Meloneras. In dit compacte winkelcentrum zitten wat winkels en de nodige horeca. Vanaf de terrassen heb je een mooi uitzicht over het strand.

Het strand van Maspalomas ligt direct ten oosten van Meloneras. Vaak wordt dit aangename zandstrand, dat het begin van de Dunas de Maspalomas vormt, als het andere strand van Meloneras beschouwd. Hotelgasten die hun vakantie in Meloneras kiezen vanwege de ligging en schoonheid geregeld voor dit ten oosten van Meloneras gelegen strand.

Kledingkeuze

Een vakantie in Meloneras betekent dat je je iets aan zult moeten passen wat betreft kledingkeuze. Zeker in de luxe hotels wordt verwacht dat men ‘gekleed’ aan de dinertafel verschijnt. Een bermuda en badslippers zijn ‘not done’. Houd hier rekening mee tijdens het inpakken van de reisbagage. Mocht je toch iets te kort komen dan kun je in de winkels ter hoogte van Lopesan Costa Meloneras een nieuwe outfit kopen van bekende merken zoals Ralph Loren, Diesel, Replay, Lacoste en Tommy Hilfiger.

Winkelen

Shopping Center Varadero en Lopesan Boulevard El Faro bieden een ruim winkelaanbod. Veel winkels zijn gericht op mode, maar wie goedkoop parfum wil kopen of op zoek is naar een mooi souvenir kan hier ook uitstekend terecht. Voordeel van de winkels die in dit stuk van Gran Canaria gevestigd zijn is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de herkomst van de producten. Hier zijn geen elektronica-oplichters of verkopers van namaak merkartikelen gevestigd. In de winkels kun je tegen relatief aangename prijzen mooie spullen kopen.

De vuurtoren

De vuurtoren

De naam Boulevard El Faro komt van de statige vuurtoren El Faro. Dit lichtpunt aan de kust van Meloneras was ooit een eenzaam baken. Door de enorme ontwikkeling van het toerisme hier is de vuurtoren opgeslokt door de toeristische zone. Gelukkig staat achter de vuurtoren het fraaie Lopesan Costa Meloneras Resort, waardoor er geen lelijke betonnen muur van hotelkamers achter de vuurtoren staat, maar een fraai aangelegd hotel met veel groen. De vuurtoren heeft een hoogte van 56 meter en mag als de grens tussen Meloneras en Maspalomas gezien worden.

Horeca

Horeca

De meeste hotels in Meloneras zijn op basis van all-inclusive verzorging, waardoor de gasten vooral binnen de hotels eten. Als de vakantie niet op basis van all-inclusive geboekt is, dan biedt het hotel vaak wel goede mogelijkheden om in hun eigen restaurants te eten. Ook voor de drankjes hoef je als vakantieganger het hotel amper te verlaten. In hotels waar grootse vormen van entertainment in de avond georganiseerd wordt, zie je dat de gasten hun drankjes vooral in het hotel nuttigen.

In Meloneras is de behoefte aan horeca buiten de hotels daardoor minder groot. Dat zie je terug in het aanbod. Dat is hier relatief gezien minder groot dan in de aangrenzende badplaats Playa del Inglés. Er zitten een paar restaurants aan de boulevard. Die zitten vooral geconcentreerd in ‘Boulevard El Faro’. Aan de Calle Mar Mediterraneo zitten er tegenover het Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa ook enkele bars en restaurants verzameld in winkelcentrum Boulevard Oasis Beach.

Verwarring over de naam

Verwarring over de naam

Meloneras wordt gezien als een zelfstandige badplaats. Feitelijk is het onderdeel van de plaats Maspalomas, dat op zijn deel weer tot de gemeente San Bartolomé de Tirajana behoort. Je ziet dat dezelfde buurt verschillende namen gebruikt worden. De hotels die in Meloneras staan, worden door reisorganisaties ook wel aangeboden als zijnde hotels in de plaats Maspalomas. Hoewel een naam maar een naam is, is het voor een site zoals allesovergrancanaria.nl toch belangrijk om duidelijk te zijn in wat met welke plek bedoeld wordt. Want de drie-eenheid Meloneras-Maspalomas-Playa del Inglés is op te splitsen in drie gebieden: Meloneras is het stuk dat ten westen van de lijn ligt die je vanuit de vuurtoren van Maspalomas naar boven kunt trekken, langs de Avenida Cristóbal Colon.

Meloneras ligt vooral langs en rondom de Calle Mar Mediterraneo en de wandelboulevard die daar paralel aan loopt. Deze autovrije boulevard brengt je vanaf de Faro de Maspalomas tot aan de Playa de Meloneras; het strand van Meloneras.