Sluiten

Mogán

Mogán

Het dorp Mogán moet niet verward worden met de aan de zuidkust van Gran Canaria gelegen badplaats Puerto de Mogán. Het bergdorp Mogán ligt tien kilometer landinwaarts op zo’n 250 meter boven de zeespiegel. Het dorp lag vroeger vrij geïsoleerd in de Barranco de Mogán, de twaalf kilometer lange kloof die vanaf de zee landinwaarts ligt. In die tijd was het dorp vooral een toevluchtsoord voor kunstenaars.

Door de aanleg van weg GC-200 is Mogán prima bereikbaar. Het dorp heeft daardoor haar unieke sfeer in de loop der jaren verloren. Tegenwoordig is het een redelijk welvarend dorp met relatief veel voorzieningen. Het enige dat iets aan de tijd terug doet denken dat de kunstenaars hier gevestigd warden zijn de mozaïeken die je her en der in het dorp terugvindt. Helaas geen kunstgaleries, iets wat het toerisme naar Mogán zeker goed zou doen.

Bezienswaardigheden

Mogán kent geen fraai dorpsplein, een indrukwekkende basiliek of andere gebouwen die het dorp op de kaart zetten als toeristische bestemming. Wel zie je tussen de redelijk veel aanwezige appartementsgebouwen (3 tot 4 verdiepingen) soms fraaie woningen staan. De grootste bezienswaardigheid van het dorp is eigenlijk de route er naartoe. De weg door de Barranco de Mogán voert je vanaf de kust eerst langs met veel soorten cactussen begroeide bergen, waarna het landschap een steeds groener karakter krijgt. Op sommige plekken is de route naar Mogán adembenemend mooi.

Horeca

Horeca in Mogán

Iets wat in veel dorpen op Gran Canaria opvalt is dat er per dorp vaak maar één bar en/of restaurant is. Soms zie je ook nog een kleine minimarkt waar je wat levensmiddelen kunt kopen. Mogán telt opvallend veel restaurants (een stuk of zeven, acht) en daarnaast nog twee bars en enkele minimarkten. Voor een dorp van deze afmetingen is dat enorm veel.