Sluiten

Molino de Viento

Molino de Viento

De weg GC-200 tussen Mogán en Puerto de Mogán voert je door het gehucht Molino de Viento. Dit dorpje is vernoemd naar de gelijknamige windmolen die je hier aantreft. Deze molen is één van de laatste en fraaiste windmolens die je op het eiland Gran Canaria aantreft. De molen stamt uit het einde van de achttiende eeuw. Nadat de molen rond het jaar 1870 afbrandde, heeft het meer dan een eeuw als een ruïne in het Dal van Mogán gestaan. Met behulp van sponsoring door een grote bank is de molen in het jaar 1998 helemaal gerestaureerd.

Bezoek aan de molen

Rondom de molen is een fraaie cactustuin aangelegd. In deze botanische tuin staan enkele metalen kunstobjecten zoals een gigantisch strijkijzer en een koffiepot. De molen is vrij te bezoeken. Via twee kleine wenteltrappen kom je op het niet meer werkende maaldek. Bij het verlaten van de molen ben je vrij om een kleine bijdrage achter te laten in het daarvoor bestemde bakje.

Barranco de Mogán

Molino de Viento ligt in de Barranco de Mogán, het Dal van Mogán. Dit dal behoort tot de meest vruchtbare van het zuidelijke deel van Gran Canaria. Je wordt onderweg dan ook getrakteerd op een overweldigende variatie aan fauna. In het zuiden beging het met allerlei cactussen, zowel op de berghellingen als langs de weg. Naarmate je verder landinwaarts komt, zie je dat er meer variatie ontstaat in het uitzicht dat je krijgt. De diversiteit aan planten, bloemen, bomen en cactussen die je onderweg aantreft zou in een botanische tuin niet misstaan.

Molino de Viento