Sluiten

Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves

Vis eten doe je op Gran Canaria vooral in Puerto de las Nieves, het vissersdorp in het noordwesten van Gran Canaria waar vooral locals in het weekeinde naartoe trekken om te zwemmen, te zonnebaden en te eten. Puerto de las Nieves is een wit met blauw dorp dat de afgelopen jaren enorm populair is geworden als dagje uit voor de lokale mensen. Puerto de las Nieves ligt bij het schilderachtige Agaete.

Ondanks dat het dorpje slechts een kleine vijfhonderd inwoners telt, is het zoeken naar een plekje bij de visrestaurants in het weekeinde. Zowel voor de lunch als voor het avondeten zijn de tafels goed bezet. Als je weet dat je voor zo’n tien tot vijftien euro heerlijke verse vismaaltijden kunt eten dan kun je je dat wel voorstellen. Aanrader is om gewoon de pescado fresco te bestellen. Dat is verse vis ofwel de vangst van de dag.

Strand

Strand van Puerto de las Nieves

De twee stranden van Puerto de las Nieves bestaan uit grote zwarte kiezels. Ondanks de flinke afmetingen van de vulkanische keien weerhoudt het de mensen er niet van om massaal op het strand te gaan liggen. De blauwwitte huisjes (doet aan Griekenland denken) in combinatie met de omringende bergen en de zwarte lavastranden vormen samen een fraai plaatje. Opvallend element in de haven van Puerto de las Nieves is de veerboot van Fred Olsen. Deze boot die meerdere malen per dag vaart brengt je in een kleine anderhalf uur naar Santa Cruz op het buureiland Tenerife. Je kunt de top van El Teide op Tenerife bij goed weer uitstekend zien liggen vanuit Puerto de las Nieves.

Bezienswaardigheden

Kerkje in Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves kent een tweetal bezienswaardigheden. Allereerst de alleen in het weekeinde geopende kerk Ermita de las Nieves. Buiten de openingsuren sta je voor een gesloten hek te kijken. De tweede bezienswaardigheid is de Dedo del Dios, waar het populairste visrestaurant van Puerto de las Nieves is vernoemd. Dedo del Dios betekent letterlijk ‘Gods vinger’. Het is de benaming voor de typische rots waar vroeger door erosie een lange spitse punt op zat, die leek op een vinger die naar de hemel wees. Tijdens tropische storm Delta in november 2005 is het bovenste deel in zee gestort, waarmee het unieke karakter van deze bezienswaardigheid verloren is gegaan.