Sluiten

Puerto Rico

Puerto Rico

Een zandstrand, een kunstmatige jachthaven en veel beton. Dat is de in het zuiden van Gran Canaria gelegen badplaats Puerto Rico. Tegen de heuvels omhoog zie je grote hoeveelheden hotels en appartementen. Dit patroon is tot zo’n twee kilometer landinwaarts te zien. Omdat vrijwel alle gebouwen wit van kleur zijn lijkt het net een grote betonnen muur die afsteekt op de donkere vulkanische heuvels. Puerto Rico kent geen sfeervolle straatjes, geen fraaie dorpspleinen en geen authentieke gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken.

De architectuur van Puerto Rico is niet van hoogstaand niveau. In vergelijking met Playa del Inglés is Puerto Rico rustiger en iets meer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Wie toch de drukte op wil zoeken die moet in het centrum van Puerto Rico gaan kijken, waar ten noorden van de duidelijk aanwezige McDonalds de nodige winkels en horecagelegenheden gevestigd zijn.

Puerto Rico Shopping Center

Puerto Rico Shopping Center

Het oudere Puerto Rico Shopping Center zou je een duidelijk voorbeeld van slechte smaak kunnen noemen, zowel wat betreft vormgeving als het winkelaanbod. Een deel van het publiek dat hier rondloopt, draagt niet bij aan de kwaliteitsbeleving. Denk bijvoorbeeld aan de typische Engelse toeristen met kaal hoofd, blote bast en vol tattoos. Dit stukje Puerto Rico zou daarom dan ook in Playa del Inglés niet misstaan.

Toch moet je het Puerto Rico Shopping Center niet zomaar vermijden. Als je wat simpele souvenirs of vakantiebenodigdheden wilt kopen, dan kun je dat hier prima doen. En we willen ook de aanwezige horeca niet zomaar afserveren. Wij hebben in 2021 bijvoorbeeld een prima lunch op bij Sushi Crazy op de bovenste verdieping van het Puerto Rico Shopping Center.

Mogan Mall

Mogan Mall

Veel nieuwer en zeker aantrekkelijker is de in 2019 geopende Mogan Mall. Dit semi-open winkelcentrum voldoet helemaal aan de hedendaagse eisen van een shopping mall: een goed en gevarieerd winkelaanbod van geliefde merken, een eigen parking onder het winkelcentrum en aantrekkelijke horecagelegenheden die helemaal aansluiten bij wat men tegenwoordig verwacht. Dit alles is verpakt in een aantrekkelijk geheel dat door het grote publiek zeer gewaardeerd wordt. De centraal opgestelde fonteinshow is zowel overdag als in de avonduren de moeite waard. Deze fontein kun je gratis bewonderen.

Strandvakantie

Strandvakantie in Puerto Rico

Mensen die voor Puerto Rico kiezen zullen dat niet doen vanwege bezienswaardigheden, want die zijn er simpelweg niet. Op zoek naar een mooie locatie voor een indrukwekkende foto kwamen we er al snel achter dat dit een speurtocht is met een minimale kans van slagen. Wie echter een onbezorgde strandvakantie wil hebben die doet in Puerto Rico prima zaken. Het zandstrand van het dorp zelf is er eentje waar je prima terecht kunt om te zonnen, te zwemmen en van een drankje op de terrassen te genieten. Via een lange wandelpromenade kun je ook richting Playa Amadores lopen. Dit zandstrand loopt heel langzaam in zee. Dankzij de beschutte ligging tussen de pieren is er amper golfslag, waardoor het strand ideaal is voor jonge kinderen.

Top

3 populairste hotels in Puerto Rico

 1. Gloria Palace Royal Hotel
  Gloria Palace Royal Hotel

  Alleen al om de ligging met uitzicht op het Playa de Amadores zou je een vakantie in het Gloria Palace Royal Hotel willen vieren. Que service en comfort voldoet dit tophotel aan al jouw verwachtingen.

  Bekijk info en prijzen
 2. Riu Vistamar
  Riu Vistamar

  Riu Vistamar is ideaal voor wie een zonvakantie wil vieren met vertier, luxe en een heerlijke all-inclusive verzorging waarbij het je aan niets ontbreekt.

  Bekijk info en prijzen
 3. Gloria Palace Amadores
  Gloria Palace Amadores

  In Gloria Palace Amadores doet men er alles aan om je een luxe, comfortabele en ontspannen vakantie te bieden. Geniet van de heerlijke infinity pool en van de indrukwekkende vergezichten over de zee.

  Bekijk info en prijzen

Prima ligging

Puerto Rico ligt in een gunstig stuk van Gran Canaria. Omdat Puerto Rico aan de zuidkust gesitueerd is krijgen wolken en regenbuien amper de kans om voor slecht weer te zorgen. Door de ligging tussen de heuvels in ligt Puerto Rico ook prima beschut tegen de wind. Zeker op dagen dat het eiland te maken heeft met vrij sterke passaatwinden kun je het waarderen dat je hier zit.

De haven

Haven van Puerto Rico

De naam van Puerto Rico betekent letterlijk ‘Rijke Haven’. De haven van Puerto Rico is de plek die eigenlijk het meeste de moeite waard is. Dit omdat je van hieruit de lijnboot kunt nemen naar Puerto de Mogán of Arguineguín. Naast deze boottochten die alleen overdag varen kun je vanuit Puerto Rico ook walvistochten maken. Tijdens een tweeëneenhalf uur durende boottocht ga je naar het leefgebied van walvissen, waar je bijna gegarandeerd deze enorme zoogdieren te zien krijgt.

Vanuit de haven van Puerto Rico kun je tot slot ook gaan vissen. De ervaren bemanning brengt je naar de goede plekjes waar je flinke jongens aan de haak kunt slaan. Trots worden de vissen aan het einde van de middag getoond in de haven. Sommige vissen worden onder soms grote belangstelling van passanten ter plaatse schoongemaakt.

bekijk ALLE WALVIS- EN DOLFIJNEXCURSIES vanuit Puerto Rico