Sluiten

Playa de Amadores

Playa de Amadores

Een van de meest geliefde stranden van Gran Canaria is Playa de Amadores. Dit kunstmatige zandstrand is een plaatje om te zien, ligt op een van de beste plekken van het eiland en is van alle gemakken voorzien die je nodig kunt hebben voor een dagje of dagdeel op het strand. De ligging in het zuidwesten van Gran Canaria zorgt ervoor dat je hier te maken hebt met de meest gunstige versie van het klimaat van Gran Canaria: geen last van de passaatwind, iets hogere temperaturen dan dat er gemiddeld op het eiland gemeten worden en een indrukwekkend aantal zonuren. In een gemiddeld jaar schijnt de zon ongeveer drieduizend uur. Dat is ongeveer acht uur per dag.

Het mooiste strand van Gran Canaria?

Playa de Amadores wordt tot de mooiste stranden van Gran Canaria gerekend. Een vrij groot deel van de toeristen vindt Playa de Amadores zelfs het mooiste strand van Gran Canaria. Kijk zelf maar eens naar de foto’s: het strandzand heeft een aantrekkelijke lichtgele kleur die fraai contrasteert met het kristalheldere turkooizen zeewater. Het komvormige ligt in een beschut gebied, waardoor het zeewater langzaam kabbelt in plaats dat er sprake is van serieuze golfslag. Tot slot is het strand omringd door horeca en een groenstrook met palmbomen. Wat heb je nog meer nodig?

Een voordeel van het Amadores strand is dat het een kunstmatig strand is dat geen last heeft van keien of rotsen. Het strand loopt zeer geleidelijk de zee in en er is geen sprake van een sterke stroming. Dit zijn daardoor ideale strandomstandigheden voor gezinnen met kinderen.

Heerlijke rust

Playa de Amadores wordt door sommige touroperators gepromoot als een badplaats. Eerlijk is eerlijk: dit is geen dorp maar een strand. Er liggen wel wat accommodaties rond het Playa de Amadores, maar die liggen op voldoende afstand om de aangename rust op het strand niet te verbreken.

Voorzieningen

Voorzieningen

Aan dit ‘Blue Flag’ strand hoeft het je aan niets te ontbreken. Je kunt tegen schappelijke bedragen een strandstoel en parasol huren, zodat je veilig kunt zonnebaden zonder dat je op het zand hoeft te liggen. De rij met horecagelegenheden zorgt ervoor dat je niet om een koud drankje of lekker hapje verlegen hoeft te zitten. Omdat er voldoende terrassen zijn, is er concurrentie. Dat heeft een gunstige invloed op de prijzen.

Handig is de aanwezigheid van toiletten en douches. Voor wie wat actie wil is er de mogelijkheid om waterfietsen of jetski’s te huren. Dat doe je bij de pier aan de oostelijke kant van Playa de Amadores.

Bereikbaarheid

Playa de Amadores ligt langs de GC-500 tussen Puerto Rico en Taurito. Je kunt hier gemakkelijk met de auto komen. Parkeren kan op de parkplaatsen die langs het strand liggen. Die raken overdag gemakkelijk vol, zeker als het mooi weer is. De betaalde parkeergarage kan dan oplossing bieden.

Verblijf je in Puerto Rico? Dan kun je over de wandelpromenade langs de kust naar Playa de Amadores lopen. De wandeling is ongeveer twee kilometer lang, wat je zo’n 20 tot 25 minuten kost. Tot slot is er de bus. Dankzij de bushaltes bij Playa de Amadores kun je gemakkelijk en goedkoop vanuit de andere plaatsen aan de zuidkust naar dit prachtige strand reizen.

Overnachten bij Playa de Amadores

Hotel Riu Vistamar

Wil je iedere dag genieten van het heerlijke Amadores strand? Dan kun je overwegen om hier te overnachten. De combinatie van zon, zee, strand, een bed en voldoende eten en drinken vormen voor de ware strandliefhebber de ideale combinatie voor een geslaagde vakantie. Twee hoteltips die we je kunnen geven voor Playa de Amadores zijn het Gloria Palace Royal Hotel & Spa en Hotel RIU Vistamar.

Het Gloria Palace Royal Hotel & Spa is erg gunstig gelegen ten opzichte van het strand. De ligging is laag genoeg om geen flinke klim naar boven te hoeven maken vanaf het strand, maar hoog genoeg om een fantastisch uitzicht op het strand te hebben. Dit comfortabele viersterrenhotel wordt aangeboden op basis van all-inclusive verzorging.

info over Gloria Palace Royal Hotel

Het RIU Vistamar hotel is eveneens een viersterren all-inclusive hotel. Het prachtig gelegen hotel is onderdeel van de bekende RIU-keten. Het hotel is gesitueerd op een rots aan de oostkant van Playa de Amadores. Door de hoge ligging heb je een fenomenaal uitzicht op de baai en het strand. Het hotel ontleent er zelfs zijn naam aan. Vistamar kun je vertalen als ‘zeezicht’. En dat krijg je hier!

info over RIU Vistamar
Playa de Amadores