Sluiten

Poema del Mar

Poema del Mar

Jong en oud kan in het Poema del Mar Aquarium genieten van verschillende zeedieren en amfibieën. Dit in Las Palmas gevestigde aquarium is het grootste in zijn soort binnen de Canarische Eilanden. Sinds de opening in 2017 was Poema del Mar meteen een succes. Een flinke dosis marketingbudget in combinatie met een snel toenemend aantal positieve gebruikerservaringen op internet zorgde ervoor dat Poema del Mar zich snel tot de meest populaire bezienswaardigheden van Gran Canaria mocht rekenen. Inmiddels is het Poema del Mar Aquarium niet weg te denken uit het aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden op Gran Canaria.

Poema del Mar is van dezelfde eigenaren als de twee populairste parken van buureiland Tenerife: Loro Parque en Siam Park. Zij hebben hun kennis en ervaring ingezet om van het Poema del Mar Aquarium een topproduct te maken dat jong en oud aanspreekt. En uit eigen ervaring mogen we zeggen dat ze daar prima in zijn geslaagd. Poema del Mar is een mooi opgezet themapark, dat voor iedereen de moeite waard is, ongeacht je leeftijd. Tijdens een zorgvuldig uitgezette wandeling kom je langs verschillende aquaria en terraria. Die laten je kennis maken met bekende en soms minder bekende dieren die in een natte of hybride leefwereld thuishoren zoals oceanen, zeeën en moerassen.

Poema del Mar

Poema del Mar bestaat uit drie delen: Jungle, Playa en Deep Sea. Ieder gebied heeft zijn eigen dieren. Denk aan vissoorten zoals zeepaardjes, koraalduivels, piranha’s, clownsvissen en slijkspingers, maar ook aan amfibieën en reptielen zoals kikkers, krokodillen en schildpadden. Bijna magisch zijn de kwallen, die vanwege de belichting bijna hypnotiserend mooi worden.

De twee hoogtepunten zijn volgens ons de centraal geplaatste verticale kolom vol vis waar je omheen kunt lopen en het enorme aquarium waar onder andere haaien en roggen in zwemmen. Dit aquarium staat in het onderdeel ‘Deep Sea’. Er loopt een glazen tunnel doorheen waarbij je als het ware tussen de vis wandelt. Het mooiste, als je het aan ons vraagt, is de enorme wand waarbij je zittend op je gemak naar de voorbijzwemmende zeedieren kunt kijken. De niet te nadrukkelijk aanwezige muziek die hoorbaar is, zorgt voor een aangename totaalbeleving.

Entreetickets

Entreetickets voor Poema del Mar

Er geldt een vaste entreeprijs voor iedereen van 12 jaar en ouder. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar geldt er een gereduceerd tarief. Kinderen van 0 t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen bij Poema del Mar. Voor inwoners van de Canarische Eilanden (dit moet je kunnen aantonen) gelden er lagere tarieven dan voor toeristen.

Als je je entreetickets voor Poema del Mar vooraf online koopt, dan ben je verzekerd van toegang en kun je zo naar binnen. Je mag je tickets uitprinten, maar de QR-code die je per e-mail ontvangt kun je ook vanaf je smartphone als e-ticket gebruiken.

bekijk entreetickets voor Poema del Mar

Handig om te weten

  • Dankzij liften en traploze paden kun je Poema del Mar prima met een rolstoel bezoeken. Alle locaties zijn bereikbaar.
  • Fotograferen is overal toegestaan, zolang het maar zonder flitslicht is. De flits is niet goed voor het welbehagen van de dieren. Door de weerkaatsing op de ruiten zou je met flits slechte foto’s krijgen.
  • Het is niet toegestaan om eten of drinken mee te nemen binnen de expositieruimtes.
  • Er zijn drie horecagelegenheden aanwezig in Poema del Mar: een restaurant, een snackbar en een koffiezaak.
  • Verspreid door Poema del Mar vind je voldoende toiletten.

Bereikbaarheid en parkeren

Poema del Mar ligt naast de haven van Las Palmas en op een paar honderd meter lopen van het Parque de Santa Catalina en Playa de las Canteras. Het adres is Av. de Los Consignatarios, 35008 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Spanje. Poema del Mar heeft geen eigen parkeerplaats, maar je kunt wel in de directe omgeving (betaald) parkeren. Een zeer betaalbare parkeergarage met aangenaam brede parkeerplekken is Aparcamiento del Puerto. Van hieruit loop je in twee minuten naar Poema del Mar. Deze parking is ook ideaal voor als je een dagje naar het Canteras strand wilt gaan.

Vanuit Playa del Inglés of Maspalomas ben je met de auto ongeveer 45 minuten onderweg naar Poema del Mar. Vanuit Puerto Rico, Taurito of Puerto de Mogan ben je zo’n 10 tot 20 minuten langer onderweg.

Poema del Mar Aquarium is prima met de bus te bereiken. Vanuit Playa del Inglés kun je buslijn 30 nemen en bij Teatro Pérez Galdos overstappen op de lokale buslijn 12. Buslijn 30 is nog gemakkelijker. Als je bij de halte Santa Catalina uitstapt, dan is het nog zo’n tien minuten lopen naar de entree van Poema del Mar.