Sluiten

Riu hotels op Gran Canaria

Riu hotels op Gran Canaria

De hotels van Riu vormen een vaste waarde tussen het aanbod van accommodaties op Gran Canaria. Wie bijvoorbeeld bij TUI – de grootste touroperator van Nederland – op zoek gaat naar vakantie op Gran Canaria, die ziet steevast RIU-hotels tussen de aangeboden vakanties voorbijkomen. Het enige moment dat je geen RIU-hotels tussen de zoekresultaten ziet staan, is als er geen kamers meer beschikbaar zijn voor de opgegeven reisperiode. RIU is sinds 1985 actief op Gran Canaria en behoort al jarenlang tot de belangrijkste aanbieders van accommodaties op het eiland.

Wat is Riu?

Riu is een Spaanse hotelketen die in 1953 gestart is met een hotel op Mallorca. De hotelketen werd opgericht door Juan Riu Pons en zijn vrouw Carmen Riu Mas. Het eerste hotel, Hotel Riu San Francisco, werd geopend op Mallorca. Het hotel telde ‘slechts’ 30 kamers, wat tegenwoordig een zeer bescheiden aantal is ten opzichte van de tienduizenden hotelkamers die de Riu-keten op dit moment in de portefeuille heeft zitten. Het duurde even jaar totdat het tweede hotel geopend werd. Hotel Riu Palmanova werd in 1960 geopend en stond eveneens op het eiland Mallorca.

In de jaren zestig nam de expansie toe en werden er nieuwe hotels geopend op Mallorca en de andere Balearen. Het duurde tot 1985 voordat Riu hotels buiten de Balearen begin te bouwen. Riu Palace Maspalomas was toen het eerste RIU hotel dat op Gran Canaria geopend werd. Begin jaren negentig begon Riu met het uitbreiden van de keten buiten Spanje. In de jaren 90 opende Riu hotels in Afrika, Azië en Amerika. De keten breidde zich snel uit, en Riu werd een van de grootste hotelketens ter wereld.

In de 21e eeuw is RIU uitgegroeid tot een van de meest succesvolle hotelketens ter wereld. In 2022 telde de keten 96 hotels in 20 landen. Riu is vooral gespecialiseerd in all-inclusive hotels, en de keten heeft een sterke focus op kwaliteit en gastvrijheid.

Kenmerkend voor Riu hotels

Kenmerkend voor de Riu-hotels is dat ze zich vooral op vakantiegangers richten. Natuurlijk verblijven er ook andere gasten zoals zakenreizigers in hun hotels. De hotels van Riu zijn voor iedereen geschikt en wie als toerist gewend is aan de RIU-standaard, die zal op andere momenten zeker overwegen om in een Riu-hotel te overnachten. Je weet immers wat je mag verwachten. Of in ieder geval in grote lijnen. Want natuurlijk is niet ieder Riu-hotel hetzelfde.

Riu hanteert binnen hun merk verschillende labels en heb je soms te maken met lokale invloeden. Daar komt bij dat Riu enkele jaren geleden begonnen is om hun hotels te re-designen, zodat ze weer helemaal in de 21e eeuw thuishoren. Tijdens deze enorme operatie ontstond er een mix van oude en nieuwe Riu-hotels. Alle vestigingen op Gran Canaria zijn helemaal up-to-date, zodat je als gast terecht komt in de nieuwe luxe wereld van Riu hotels.

Riu op Gran Canaria

Op dit moment heeft Riu 7 hotels op Gran Canaria. Alle Riu hotels liggen aan de zonnige en warme zuidkant van het eiland. Zes hotels liggen in Playa del Inglés en Meloneras. Een hotel ligt wat meer westelijk langs de zuidkust: hotel Riu Vistamar is prachtig gelegen in de badplaats Puerto Rico.

Ieder Riu-hotel heeft zijn eigen karakter, sfeer en publiek. Tegenwoordig heeft Riu het over Riu Classic hotels, Riu Palace hotels en Riu Plaza hotels. Die derde categorie is op Gran Canaria niet van toepassing, omdat dat stadshotels zijn die zich richten op zakenreizigers. Op Gran Canaria gaat het dus om Classic en Palace hotels. De Riu Palace collectie is gericht op het bieden van luxe, uitmuntendheid en verfijning als toegevoegde waarde aan de beste ontspanningservaring.

Wij hebben alle Riu hotels op Gran Canaria bezocht en in enkele hotels overnacht. Op basis van onze ervaringen en van de beschikbare informatie hebben we per Riu-hotel een korte omschrijving gemaakt en de karakteristieken samengevat.

Hotel Riu Gran Canaria

Hotel Riu Gran Canaria

Hotel Riu Gran Canaria is een van de populairste hotels op Gran Canaria. De ideale ligging aan de boulevard van Meloneras, de vele voorzieningen van het hotel en de 24-uurs all-inclusive service maken dit hotel ideaal voor gezinnen met kinderen en stelletjes. Onze favoriete plek in dit viersterrenhotel is de infinity pool met geweldig uitzicht op zee en de heerlijke relaxbedden die in het zwembad verwerkt zitten.

Karakteristieken Hotel Riu Gran Canaria

⭐ luxe viersterrenhotel
🍹 all inclusive hotel
🎶 uitgebreid entertainmentprogramma voor kinderen en volwassenen
📸 uitzicht op de Atlantische Oceaan
👪 4-persoons familiesuites aanwezig
🪷 wellness-centrum aanwezig
🏋️ fitnesszaal aanwezig
🆕 kamers in 2023 gerenoveerd
🌊  4 zwembaden en kinderbad met glijbanen, in de winter verwarmd

Hotel Riu Gran Canaria info
Hotel Riu Gran Canaria
Hotel Riu Gran Canaria

Hotel Riu Palace Oasis

Hotel Riu Palace Oasis

In Hotel Riu Palace Oasis waan je je daadwerkelijk in een oase. Het hotel heeft een ruim twintigduizend vierkante meter grote palmentuin waar meer dan duizend palmen te vinden zijn. Het vrijwel altijd zonnige en warme weer in dit deel van Gran Canaria vraagt om een heerlijke rustplek waar je kunt ontspannen, afkoelen en genieten van heerlijke drankjes. Hotel Riu Palace Oasis voldoet helemaal aan die verwachting.

Karakteristieken Hotel Riu Palace Oasis

⭐ luxe vijfsterrenhotel
📍 ligging aan het strand van Maspalomas
🎶 entertainmentprogramma overdag en ’s avonds
🧸 in juli en augustus RiuLand kid’s club
👪  gezinskamers aanwezig
🪷 wellness-centrum aanwezig
🏋️ fitnesszaal aanwezig
🌊 3 zwembaden en kinderbad, in de winter verwarmd

Hotel Riu Palace Oasis info
Hotel Riu Palace Oasis
Hotel Riu Palace Oasis

Hotel Riu Palace Meloneras

Hotel Riu Palace Meloneras

Het luxe Hotel Riu Palace Meloneras is het tophotel van de Riu-keten op Gran Canaria. Beter dan dit wordt het niet. Er is alles aan gedaan om het de gasten zo comfortabel mogelijk te maken tijdens hun vakantie op Gran Canaria. Hotel Riu Palace Meloneras is enorm ruim opgezet en gunstig gelegen aan de boulevard van Meloneras. Hier relax je op loungebedden in het infinity zwembad, met een riant uitzicht over zee.

Karakteristieken Hotel Riu Palace Meloneras

⭐ luxe vijfsterrenhotel
📍 ligging aan zee en de boulevard van Meloneras
🎶 entertainmentprogramma overdag en ’s avonds
🪷 wellness-centrum aanwezig
🏋️ fitnesszaal aanwezig
🌊 5 zwembaden en kinderbad, in de winter verwarmd

Hotel Riu Palace Meloneras info
Hotel Riu Palace Meloneras
Hotel Riu Palace Meloneras

Hotel Riu Vistamar

Hotel Riu Vistamar

Dankzij de ligging op een klif heeft Hotel Riu Vistamar een geweldig uitzicht over de zee en over een van de mooiste stranden van Gran Canaria: Playa de Amadores. De hogere ligging zorgt ervoor dat je niet zomaar eventjes naar het lager gelegen Puerto Rico wandelt. Gelukkig is dat niet nodig, want het hotel biedt jou alles wat je nodig hebt tijdens je vakantie. Dankzijn de 24-uurs all-inclusive verzorging, de comfortabele kamers en de heerlijke zwembaden hoef je het hotel eigenlijk niet uit om een geweldige vakantie te hebben. Mocht je naar het strand willen, dan kun je gebruikmaken van de gratis pendelbus van het hotel.

Karakteristieken Hotel Riu Vistamar

⭐ luxe viersterrenhotel
🍹all inclusive hotel
🎶 uitgebreid entertainmentprogramma voor kinderen en volwassenen
📸 mooiste uitzicht van alle Riu-hotels op Gran Canaria
📍 gelegen boven het mooiste strand van het eiland
🚌 gratis pendelbus naar het strand
👪  4-persoons familiesuites aanwezig
🏋️ fitnesszaal aanwezig
🌊 2 zwembaden en kinderbad, in de winter verwarmd

Hotel Riu Vistamar info
Hotel Riu Vistamar
Hotel Riu Vistamar

Hotel Riu Palace Maspalomas

Hotel Riu Palace Maspalomas

Het aan de Dunas de Maspalomas gelegen Hotel Riu Palace Maspalomas was het eerste hotel dat de Riu-keten opende op Gran Canaria. Decennia later is – mede door zeer geslaagde renovaties – dit hotel nog steeds één van de absolute tophotels in Playa del Inglés. Het adults only hotel is in 2021 nog helemaal up-to-date gebracht in de nieuwste trends van de Riu-hotels. Kies voor de beste ervaring voor een kamer met zeezicht. Het uitzicht over de duinen van Maspalomas is onovertroffen.

Goed om te weten: Hotel Riu Palace Maspalomas ligt op slechts anderhalve kilometer van het Yumbo Centre, dat bekend staat om zijn bruisende uitgaansleven. Je loopt er in ruim een kwartier naartoe.

Karakteristieken Hotel Riu Palace Maspalomas

⭐ luxe vijfsterrenhotel
🔞 adults only hotel, exclusief voor volwassenen vanaf 18 jaar
📍 ligging aan de Dunas de Maspalomas
🎶 entertainmentprogramma overdag en ’s avonds
🪷 wellness-centrum aanwezig
🏋️ fitnesszaal aanwezig
🌊 2 zwembaden, in de winter verwarmd

Hotel Riu Palace Maspalomas info
Hotel Riu Palace Maspalomas
Hotel Riu Palace Maspalomas

Hotel Riu Palace Palmeras

Hotel Riu Palace Palmeras

Hotel Riu Palace Palmeras ligt centraal in de populaire badplaats Playa del Inglés. Het 274 kamers tellende hotel beschikt over een groot zwembadcomplex, een spa, een fitnesscentrum en een kinderclub. Het strand van Playa del Inglés ligt op slechts 350 meter, wat je binnen 5 minuten wandelen aflegt. Dankzij de 24-uurs all-inclusive verzorging hoeft het je aan niets te ontbreken tijdens jouw vakantie in Hotel Riu Palace Palmeras. Dit viersterrenhotel is een een ware oase van rust.

Karakteristieken Hotel Riu Palace Palmeras

⭐ luxe viersterrenhotel
🍹 all inclusive hotel
🎶 entertainmentprogramma voor kinderen (juli en augustus) en volwassenen
📍 centrale ligging
🏋️ fitnesszaal aanwezig
🌊 2 zwembaden en kinderbad, in de winter verwarmd

Hotel Riu Palace Palmeras info

Hotel Riu Papayas

Hotel Riu Papayas

De 24 uurs all-inclusive service zorgt ervoor dat een vakantie in Hotel Riu Papayas er eentje wordt waarbij je je niet alleen heerlijk kunt ontspannen binnen het hotel, je weet ook vooraf wat je kwijt zult zijn voor je vakantie. Het Hotel Riu Papayas is een mooi vormgegeven hotel dat geschikt is voor jong en oud. Het grote zwembad is vooral ideaal voor volwassenen en kinderen die zwemvaardig zijn. Voor de jongere kinderen is er een geweldig kinderbad met speeltoestellen en waterspuitpark. Het label ‘fun4all’ staat garant voor een uitgebreid entertainmentprogramma en zorgt daardoor voor een levendig hotel waar altijd wel iets te beleven valt.

Karakteristieken Hotel Riu Papayas

⭐ luxe viersterrenhotel
🍹 all inclusive hotel
🧸 populair onder gasten met kinderen
👪 4-persoons familiesuites aanwezig
🎶 uitgebreid entertainmentprogramma voor kinderen en volwassenen
🚌 gratis busdienst naar het strand
🍴 behalve buffetrestaurant ook themarestaurants
🏋️fitnessfaciliteiten aanwezig
🌊 1 zwembad en een kinderbad, in de winter verwarmd

Hotel Riu Papayas info
Hotel Riu Papayas
Hotel Riu Papayas