Sluiten

Roque Nublo

Roque Nublo

Roque Nublo is één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Gran Canaria. Na een rit over kronkelwegen door de bergen kom je bij de parkeerplaats uit van Roque Nublo. Deze tachtig meter hoge rots is het symbool van Gran Canaria, dus ook een veelbezochte attractie. Vanaf de parkeerplaats kun je via een bergpad in ongeveer een half uur naar de top van de berg lopen. Onderweg heb je vanuit diverse plekken een fantastisch uitzicht.

Bij helder weer kun je vaak de Pico del Teide op Tenerife ook zien liggen. Naarmate je verder vordert op het wandelpad wordt de klim langzaam zwaarder. Ook hoor je de wind steeds duidelijker spelen met de bomen en bossen op de berg. Enkele minuten later begin je de redelijk sterke wind ook vrij goed te voelen.

Uitzicht

Het eerste plateau dat je bereikt geeft het mooiste zicht op de rots zelf. Van hier af kun je mooie panoramafoto’s van 360 graden waar het statige rotsblok op staat. Het tweede plateau bereik je door het laatste stukje tot aan de voet van de rots te beklimmen. Het uitzicht van hieraf is ronduit fenomenaal te noemen. Je kunt de nog hogere Pico de Nieves van hieruit zien liggen.

Wandeling terug

Wandeling terug

De route naar beneden is wat betreft energieverbruik minder inspannend. Toch gaat het niet veel sneller dan de weg omhoog. Dat komt doordat je meer op je hoede moet zijn voor losse stenen waardoor je onderuit zou kunnen glijden. Wie de klim maakt moet ook echt zorgen voor goede schoenen. Op slippers is het onaangenaam om over het grotendeels rotsachtige pad te lopen. Het laatste deel van het pad is verhard en daardoor beter begaanbaar.

Drukte

De mooiste foto’s maak je in de regel als er weinig andere toeristen aanwezig zijn. Je kunt daarom het beste op tijd bij Roque Nublo aankomen om de drukte voor te zijn. Tegen tienen duiken de eerste bussen al op, vanaf elf uur neemt de drukte door individuele toeristen snel toe. In het weekend is het in de regel aanzienlijk drukker omdat dan ook redelijk wat lokale mensen naar Roque Nublo komen.

Het beste uitzicht heb je meestal in de ochtend. De lucht is dan het helderst op zonnige dagen. In de loop van de middag neemt de luchtvochtigheid toe waardoor je minder ver kunt lijken en de lucht veel fletser is. Houd er rekening mee dat wolken het uitzicht kunnen verpesten. Roque Nublo betekent niet voor niets ‘Wolkenrots’. Niet zelden is de punt van de berg in nevel gehuld.

Ayacata

Ervaren wandelaars die een langere wandeling willen maken kunnen ervoor kiezen om al vanaf het dorpje Ayacata de wandeltocht te beginnen. Je bent dan zeker anderhalf tot twee uur extra kwijt. Het zorgt voor een meer afwisselende en uitdagendere wandeling. Voor beginnende wandelaars kan deze wandeltocht te lastig zijn.