Sluiten

Sioux City Park

Sioux City Park

Als je op Gran Canaria op zoek bent naar een leuk uitje met kinderen, dan is Sioux City Park een van de mogelijkheden die snel naar boven zal komen tijdens je zoektocht. Samen met Loro Parque en Siam Park vormt Sioux City Park de top 3 van attractieparken op Gran Canaria. Het themapark draait helemaal rond het Wilde Westen. Je duikt hier in de wereld van cowboys en indianen. Sioux City Park ligt vlak bij de badplaatsen Playa de San Agustín en Bahía Feliz. Grotere badplaatsen zoals Playa del Inglés, Meloneras en Maspalomas liggen op nog geen kwartier rijden.

Sioux City Park was een van de eerste themaparken op het eiland. Het heeft sindsdien vele bezoekers getrokken die geïnteresseerd zijn in het ervaren van de sfeer van het Wilde Westen. Het zijn vooral gezinnen met kinderen die het Sioux City bezoeken. Het park is in de loop der jaren uitgebreid en is nog steeds een populaire attractie voor toeristen die op zoek zijn naar een unieke en vermakelijke ervaring tijdens hun verblijf op Gran Canaria.

Ontstaan

De vraag is wat het Wilde Westen met Gran Canaria te maken heeft? Eigenlijk helemaal niets. Het droge klimaat en landschap in het zuiden van Gran Canaria leenden zich prima voor het bouwen van een filmset voor een westernfilm. De set bleef na het filmen staan en is getransformeerd tot een themapark dat in 1978 opengegaan is. Sinds de opening hebben meer dan 10 miljoen bezoekers Sioux City Park bezocht.

Wat mag je verwachten in Sioux City Park?

Sioux City Park is een replica van een stad in het Wilde Westen. Het park heeft verschillende gebouwen, waaronder een saloon, een bank, een kerk, een gevangenis en een school. Hoewel het oorspronkelijk een filmset was, is er geen sprake van alleen maar gevels waar amper iets achter te vinden is. Dit zijn echte gebouwen waar je echt naar binnen kunt gaan. Je kunt door de stad lopen en bijvoorbeeld zien hoe de locale sheriff het opneemt tegen heuse outlaws. In het park worden verschillende shows gegeven, zoals cowboyshows, Indianenshows en rodeo’s. Er zijn verschillende attracties, zoals een treinrit, een wildwaterbaan en een draaimolen. In de aanwezige dierentuin kun je kennismaken met wilde dieren zoals paarden, koeien, geiten, ezels, kippen en schapen.

De meningen over Sioux City Park lopen uiteen. Sommige bezoekers melden dat ze hier een geweldige dag hebben gehad, terwijl anderen het niveau amateuristisch vinden en zichzelf afvragen of je hier je tijd en geld aan moet spenderen. Gemiddeld genomen wordt Sioux City Park vrij goed beoordeeld op review-sites zoals Tripadvisor en Google Reviews.

Praktische info

Sioux City Park is zes dagen per week geopend: van dinsdag tot en met zondag. Op maandagen is Sioux City Park gesloten. Het attractiepark opent om 10:00 uur ’s morgens de deuren. Om je ticket optimaal te benutten zouden wij aan willen raden om tussen 10:00 en 10:30/10:45 uur naar binnen te gaan. Rond elf uur beginnen de eerste shows en het park sluit redelijk vroeg: doordeweeks om 15:00 uur en in het weekeinde (zaterdag en zondag) om 16:00 uur. Wil je wachttijd bij de kassa’s vermijden? Koop dan je tickets vooraf via de officiële partner Tiqets.com.

Sioux City Park is prima met de auto bereikbaar. Het themapark ligt net ten noorden van snelweg GC-1, maar heeft geen eigen afslag. Het beste neem je afslag 37 (Bahia Feliz / San Agustín) en volg je van daaraf de borden naar Sioux City Park. Het park heeft een grote parkeerplaats die voldoende ruimte biedt voor alle bezoekers. De parkeerplaats is vlakbij de ingang van het park. Parkeren is helemaal gratis.

bekijk alle tickets voor Sioux City Park