Sluiten

Sporten op Gran Canaria

Voor de sportief ingestelde mens is er genoeg te beleven op Gran Canaria. Zowel het klimaat als de natuur leent zich prima voor een aantal sporten, die hier vrijwel het gehele jaar beoefend kunnen worden. Je kunt ervoor kiezen om zelfstandig te gaan sporten. Er zijn echter ook voldoende scholen waar je met bepaalde sporten kennis kunt maken. Voor de toeristen is er ook een aanbod van excursies met een sportief karakter die via de reisleiding van de reisorganisatie geboekt kunnen worden.

Duiken

Gran Canaria staat niet bekend als een populaire duikbestemming. Toch kun je de duiksport hier prima beoefenen. In grotere hotels begint dit vaak al met de mogelijkheid om in het zwembad kennis te maken met de duiksport. Onder begeleiding van ervaren duikinstructeurs leer je de basisprincipes van het duiken. Wie een stapje verder wil gaan zijn er dagtochten waarbij je in de zee gaat duiken. Er zijn volop duikscholen te vinden op Gran Canaria, waarbij Engels naast Spaans vrijwel standaard gesproken wordt. Sommige duikinstructeurs spreken Nederlands, zodat speciale duikexcursies voor Nederlandse gasten georganiseerd kunnen worden. Rondom Gran Canaria liggen er meerdere scheepswrakken waar je kunt duiken. De mooiste duiklocatie is het Cabrón Marine natuurreservaat. Er zijn meerdere PADI-duikscholen die hier gaan duiken.

Golf

Gran Canaria telt maar liefst negen golfbanen. De mooiste is Club de Golf de Las Palmas die halverwege de Pico de Bandama ligt. Vanaf het hoogste punt van deze berg zie je hoe de groene golfbaan afsteekt bij de rest van de omgeving. De meeste golfbanen zijn geconcentreerd in het zuiden rondom de toeristenplaatsen.

Wielrennen

Sporten op Gran Canaria

Zelfs over vluchtstroken van snelweg GC-1 zie je wielrenners met hun racefiets flink harde afdalingen maken. Voor wielrenners is Gran Canaria een waar paradijs omdat de wegen van uitstekende kwaliteit zijn. De variatie van stijgingspercentages en scherpte van bochten maken van Gran Canaria een fietseiland vol afwisselingen. Het lokale verkeer is gewend aan de fietsers op de weg. Als je de racefiets wilt bestijgen op Gran Canaria dan moet je wel bedacht zijn voor de toeristen in hun huurauto’s die minder gewend zijn om met het specifieke karakter van de Canarische wegen om te gaan.

Mountainbiken

Het bergachtige en op sommige plekken zeer ruige landschap van Gran Canaria is een echte uitdaging voor mountainbikers. De hoogteverschillen zorgen ervoor dat er een flinke variatie zit in beklimmingen en afdalingen over geasfalteerde wegen. Wie de gebaande paden wil verlaten en de vrije natuur op wil zoeken met de mountainbike kan dat het beste doen door middel van een van de fietsroutes die samengesteld zijn over het eiland.

Wandelen

wandelen

Het berglandschap van Gran Canaria is een leuke uitdaging voor wandelaars. Verspreid over het eiland vind je een groot aantal wandelroutes, die zowel in lengte als in moeilijkheidsgraad variëren. Sommige bezienswaardigheden zijn zelfs alleen maar door middel van een wandeling te bekijken, zoals het de binnenkant van de krater Caldera de Bandama of het op ruim achttienhonderd meter hoogte gelegen Roque Nublo.

Snorkelen

Aangezien tropische vissen en koraal zeldzaam zijn rondom Gran Canaria, hoef je om te snorkelen niet ver de zee op te gaan. Eigenlijk kun je het beste bij een baai de zee in zwemmen en daar ter plaatse gaan snorkelen. Je kunt het beste snorkelen op plekken waar het rotsachtig is. Daar is de kans dat je vissen spot veel groter dan voor de drukke toeristische zandstranden.

Surfen

Ervaren (wind)surfers komen aan de noordkant van het eiland helemaal aan hun trekken. De passaatwind en de golven maken van vrijwel de hele noordelijke kust een geweldig gebied om te surfen. Langs de toeristische zuidkust is surfen wel mogelijk, maar meer geschikt voor beginnende surfers.

Tennis

De grotere hotels en resorts zijn veelal voorzien van een of meerdere tennisbanen waar je als gast gebruik van kunt maken. Het gebruik van de tennisbaan is meestal tegen betaling, waarbij reserveren aangeraden wordt. In de zomermaanden is het aangeraden om vooral in de vroegere ochtenduren of in de avond te gaan tennissen. Gedurende de dag kan het serieus warm worden op Gran Canaria en dan kan tennissen te inspannend worden.

Vissen

Liefhebbers van de vissport die kunnen zich heerlijk uitleven op Gran Canaria. Vooral vanuit Puerto Rico worden visexcursies georganiseerd. Bij dit zogenaamde ‘big game fishing’ is er een redelijke kans dat je haaien, roggen of barracuda’s aan de haak slaat. Je kunt je visexcursie vooraf reserveren, maar je kunt er ook voor kiezen om ter plaatse in de haven te kijken wat er op dat moment aangeboden wordt aan vistrips.