Sluiten

Stranden

stranden op Gran Canaria

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je een vakantie op Gran Canaria zou willen gaan vieren. Het goede weer speelt vaak een belangrijke rol voor de keuze voor Gran Canaria als vakantiebestemming. De aanwezigheid van vele fijne stranden geven vaak de doorslag om voor Gran Canaria te kiezen. Hoewel de oorsprong van het eiland vulkanisch is, bestaan de meeste stranden op Gran Canaria uit fijn goudkleurig zand. De meeste van deze fijne zandstranden liggen in het zuidelijke deel van het eiland. Langs de noordkust zie je behalve zandstranden zoals Playa de Las Canteras ook een aantal rotsstranden die gecombineerd worden met zogenaamde natuurlijke zwembaden.

Gran Canaria heeft een kustlijn van ongeveer 236 kilometer. Langs de kust liggen meer dan 80 grote en kleinere stranden. Maspalomas Beach, dat onderdeel is van de Dunas de Maspalomas, is met een lengte van ongeveer 3,5 kilometer het langste strand van Gran Canaria. Samen met Playa del Inglés, Playa de las Canteras, Playa de Amadores en het strand van Puerto Rico wordt de top 5 populairste stranden van Gran Canaria gevormd.

De stranden van Gran Canaria zijn geschikt voor alle activiteiten die je maar kunt bedenken. Natuurlijk kun je hier prima de hele dag luieren, maar voor wie actief bezig wil zijn bieden de stranden voldoende uitdaging op het strand, in de zee en op het water.

De verschillende stranden

strand op Gran Canaria

Als je beseft dat Gran Canaria meer dan tachtig stranden telt en dat een groot deel van deze stranden geweldig is, dan zul je begrijpen dat je een hele website in zou kunnen richten om al de stranden van Gran Canaria te beschrijven. Wij hebben ervoor gekozen om de meeste stranden te vermelden bij de badplaats waar ze bij horen.

Twee bijzondere stranden hebben een eigen pagina op onze website gekregen. Dat zijn het Playa de Amadores, dat door veel vakantiegangers als het mooiste strand van Gran Canaria beschouwd wordt, en de indrukwekkende Dunas de Maspalomas.

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas

De Dunas de Maspalomas zijn geweldig: een kilometers lang strand en vele zandduinen, waar je al dan niet met badpleding kunt zonnebaden.

bekijk strand
Playa de Amadores

Playa de Amadores

Playa de Amadores wordt door veel mensen als het mooiste en beste strand van Gran Canaria beschouwd. Bekijk waarom Playa de Amadores zo populair is.

bekijk strand

Geel zand, zwarte kiezels en alles er tussen in

Op Gran Canaria zul je bij de bekende badplaatsen vooral goudgele zandstranden aantreffen. Vooral aan de zogenaamde Costa Canaria zijn het stranden van fijn licht zand die het uiterlijk langs de kust bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het bekendste strand van het eiland: Playa del Inglés. Het aansluitende strand van Maspalomas is eveneens voorzien van fijn zand.

Aan de westkust en de noordkust zie je totaal andere stranden: hier komen stranden van fijne of grotere grijze tot bijna zwarte kiezels en keien voor. Op sommige plekken hebben ze daarom houten vlonders aangebracht, zodat je ook op deze stranden relaxed kunt zonnebaden. Wil je een strand op Gran Canaria bezoeken en heb je een voorkeur voor een bepaald soort ondergrond? Kijk dan goed naar wat voor soort strand je kunt verwachten. Bij de meeste plaatsen op Gran Canaria hebben wij het er duidelijk bij vermeld of kun je het op de foto’s zien.

geel zandstrand
zwart kiezelstrand

Wind

Het is goed om rekening te houden met de wind die over Gran Canaria kan waaien. Vooral de noordkust en de oostkust kunnen last hebben van een soms stevige wind. Bij een sterke passaat of calima kun je op de zandstranden dan bijna gezandstraald worden. Je mag de zuidelijke punt van Gran Canaria als het omslagpunt zien. Over het algemeen hebben de stranden oostelijk gelegen van de Dunas de Maspalomas weinig tot geen last van de wind. Met name in Taurito, Puerto Rico en Puerto de Mogan profiteer je van de beschutte ligging achter de kliffen van Gran Canaria.

beschut gelegen strand