Sluiten

Uitgaan op Gran Canaria

Wil je uitgaan tijdens je vakantie op Gran Canaria? Dat Het nachtleven op Gran Canaria is geweldig. Wie uit wil gaan, die kan dat hier tot in de late uurtjes doen. Het hangt er wel vanaf waar dat je bent op het eiland. In Playa del Inglés en hoofdstad Las Palmas tref je het meest bruisende nachtleven aan. Verblijf je in Maspalomas of Meloneras, dan zul je de taxi in moeten stappen om naar het nabijgelegen Playa del Inglés te gaan. Daar vind je de grote concentratie aan disco’s en bars.

Uitgaan in Playa del Inglés

Uitgaan in Playa del Inglés

Het uitgaansleven in Playa del Inglés concentreert zich vooral in de winkelcentra. Zodra de zon ondergegaan is transformeren de winkelcentra in uitgaanscentra. Dat begint in de vele restaurants die hier gevestigd zijn en verplaatst zich in de loop van de avond richting de bars en de clubs. Winkelcentrum Yumbo staat er om bekend dat het er in de avonduren drukker is met stappers dan dat er overdag winkelend publiek te vinden is. Het is vooral de gayscene die zich in Yumbo geconcentreerd heeft. De uitgaansgelegenheden variëren in braafheid: de travestietenshows in Ricky’s Cabaret Bar kun je bijvoorbeeld gemakkelijk als gezin met kinderen bezoeken. Dit soort halfopen horecazaken vind je vooral op onderste laag van Yumbo. Op de eerste verdieping gaat het er vaak wat wilder aan toe, inclusief zaken met dark rooms waar het vertier geen onschuldig karakter meer heeft.

Waar Yumbo vooral bedoeld is voor de gay scene (maar waar je als hetero ook prima uit kunt gaan), daar zijn de winkelcentra Kasbah en Plaza vooral gericht op het mainstream uitgaanspubliek. De uitgaansgelegenheden concentreren zich hier rondom de oecumenische kerk Templo Ecumenico El Salvador.

Rooftop bars

Het aanbod van hippe rooftopbars is helaas nog zeer beperkt. Wie met een prachtig uitzicht wil genieten van een heerlijke cocktail of een ander drankje, die kan in Playa del Inglés terecht in de Atelier Cocktail Bar. Alles klopt in deze adults only cocktailbar: een goede vibe, een adembenemend uitzicht en cocktails die niet alleen heerlijk smaken, maar ook een lust zijn voor het oog. De prijzen van deze hippe zaak liggen wat hoger dan gemiddeld in Playa del Inglés, maar daar staat tegenover dat de kwaliteit de middelmaat ver overstijgt. Hierdoor wordt er automatisch een ander publiek geselecteerd dan de bars die vooral op basis van prijs de concurrentie aangaan. Atelier Cocktail Bar is gesitueerd op de bovenste verdieping van het boutique hotel Bohemia Suites & Spa, in het hart van Playa del Inglés.

Nederlandse cafés

Heineken Café

Wil je tussen de Nederlanders genieten van Nederlandse bieren, Nederlands eten en kijkend naar Nederlandse voetbalwedstrijden? Dan moet je in winkelcentrum Gran Chaparral zijn. Hier kun je feesten in het Heineken Café of een van de andere Hollandse horecazaken die hier zitten. Geregeld vinden er optredens plaats van Nederlandse artiesten of worden er leuke evenementen georganiseerd.

Openingstijden

De meeste bars openen vroeg in de avond of zijn ’s middags al geopend. De gangbare sluitingstijden voor bars liggen tussen middernacht en 2:00 uur. Clubs gaan vaak pas tegen middernacht open en gaan tot in de vroege uurtjes door. Sluitingstijden liggen vaak rond 4:00 uur in de ochtend.

Prijzen

Uitgaan op Gran Canaria is relatief goedkoop. De lagere accijnzen op dranken leiden tot goedkopere inkoopprijzen voor de horeca. Een deel van dat voordeel wordt ingezet om lagere verkoopprijzen in bars en clubs te hanteren. Tijdens de rustigere uurtjes wordt er vaak een happy hour (twee drankjes voor de prijs van één) ingezet om publiek naar binnen te krijgen. Happy hours zie je vooral aan het begin van de avond. De kans is dan groot dat klanten blijven hangen en ook tijdens de duurdere uurtjes hun geld hier uit blijven geven.

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd om uit te gaan in Gran Canaria is 18 jaar. Omdat de controle op de leeftijd bij de bars vrijwel ontbreekt en bij de clubs ook niet zo strikt is, is het voor 16-jarigen en 17-jarigen niet zo lastig om uit te gaan op Gran Canaria. De proppers in Playa del Inglés hebben zelfs de reputatie om hun pijlen vooral op de jongere stappers te richten, omdat die gemakkelijker zijn om naar binnen te lokken. Kortingen en gratis drankjes worden ingezet om de twijfelende stapper over te halen.

Pacha

Uitgaan in andere plaatsen

Behalve in Playa del Inglés kun je ook in andere plaatsen uitgaan. Hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria kent een levendig nachtleven dat zich vooral richt op de locals. In badplaats Puerto Rico kun je in het winkelcentrum verschillende bars en clubs vinden waar je vanaf vroeg in de avond tot in de late nachtelijke uurtjes prima uit kunt gaan. Deze uitgaansgelegenheden richten zich puur op de toeristen die op Gran Canaria op vakantie zijn.

Beachclubs

Het fenomeen beach clubs zoals op Ibiza, dat kennen ze amper op Gran Canaria. Je zult op de meeste plekken tevergeefs zoeken naar zaken die te vergelijken zijn met Nikki Beach of Blue Marlin. Daarvoor moet je toch echt naar andere strandbestemmingen zoals Ibiza, Dubai of Miami gaan. Een uitzondering is misschien Maroa Club del Mar. Deze beachclub ligt op een kunstmatig eiland bij het Anfi strand. Dit is een beachclub waar men je in Ibiza-stijl kunt loungen. Denk aan luxe Balinese zonnebedden en de hele dag door lekkere hapjes en drankjes.

Of dit in de toekomst verandert en het aantal beachclubs op Gran Canaria explosief toeneemt? Wie zal het zeggen. Nu zijn alle stranden op Gran Canaria openbaar en zijn ze nog niet gezwicht voor het grote geld dat soms door eigenaren van exclusieve beachclubs neergeteld wordt om een hippe horecazaak op het strand te mogen openen. Dit zou een keer kunnen veranderen.

Beachclub