Sluiten

Vakantie op Gran Canaria

Vakantie op Gran Canaria

Het aantal van bijna vijf miljoen toeristen per jaar liegt er niet om: Gran Canaria is zonder enige twijfel een populaire vakantiebestemming. Fraai weer gedurende het hele jaar is de belangrijkste sleutel tot het succes van dit vakantie-eiland. Wat betreft het aantal zonnige dagen behoort Gran Canaria absoluut tot de toppers binnen Europa. Met temperaturen die overdag zelfs in de winter zelden onder de twintig graden komen en in de zomer vrijwel altijd onder de dertig graden liggen, is het zeer aangenaam vertoeven op Gran Canaria. Het gevolg van de populariteit is dat de beste streek van Gran Canaria wat betreft het klimaat veranderd is in één grote toeristische bestemming: de Costa Canaria. Het massatoerisme heerst in dit gebied, wie op zoek is naar authentieke plaatsen om een rustige vakantie te vieren die zal zijn heil elders op het eiland moeten zoeken.

Vakantie per onderwerp

Auto huren op Gran Canaria

Auto huren

Een huurauto is ideaal om uitstapjes op Gran Canaria te maken. Bekijk onze tips hoe en waar je het beste een auto op Gran Canaria kunt huren.

lees verder
Massatoerisme

Beste hotels

Ben je op zoek naar een goed hotel op Gran Canaria? Bekijk de beste hotels op Gran Canaria: de top 5 hotels en de beste hotels per categorie.

lees verder
boottocht

Excursies en activiteiten

Leuke uitstapjes maken tijdens je vakantie op Gran Canaria? Dit zijn de beste excursies en activiteiten die je op Gran Canaria kunt ondernemen.

lees verder
Kamperen op Gran Canaria

Kamperen

Met de caravan, tent of camper op vakantie naar Gran Canaria? Dit moet je weten over kamperen, wildkamperen en campings op Gran Canaria.

lees verder
Last minute aanbiedingen naar Gran Canaria

Last minute aanbiedingen

Goedkoop of in ieder geval goedkoper naar Gran Canaria op vakantie? Zo vind je de allerbeste last minute aanbiedingen voor Gran Canaria vakanties.

lees verder
Lopesan hotel op Gran Canaria

Lopesan hotels

De luxe hotels van de Lopesan hotelketen behoren tot de allerbeste hotels op het eiland. De Lopesan hotels zijn een begrip op Gran Canaria.

lees verder
Luxe hotel

Overnachten

Alles wat je moet weten over overnachten op Gran Canaria: welke soorten accommodaties heb je en waar kun je het beste overnachten op Gran Canaria.

lees verder
Reisadvies voor Gran Canaria

Reisadvies

Hoe zit het met het reisadvies voor Gran Canaria en met welke veiligheidsrisico's moet je rekening houden tijdens je vakantie op Gran Canaria?

lees verder
Riu hotels op Gran Canaria

Riu-hotels

Welk Riu-hotel moet je kiezen op Gran Canaria? Bekijk info en karakteristieken van alle Riu hotels op Gran Canaria en vergelijk de Riu-hotels.

lees verder
vervoer

Vervoer

Hoe ga je jezelf verplaatsen op Gran Canaria? Lees alles over de bus, de taxi's en andere vormen van vervoer op Gran Canaria.

lees verder
Vliegen naar Gran Canaria

Vliegen naar Gran Canaria

Alles over vliegen naar Gran Canaria: welke luchtvaartmaatschappijen, hoe lang is het vliegen en zo koop je de goedkoopste vliegtickets naar Gran Canaria.

lees verder
Het vliegveld van Gran Canaria

Vliegveld van Gran Canaria

Nuttige info over het vliegveld van Gran Canaria zoals de ligging, voorzieningen en hoe je van en naar het vliegveld van Gran Canaria kunt reizen.

lees verder

Toeristische plaatsen

Toeristische plaats

Welke plaats het geschiktst is voor wie, hangt helemaal af van de persoonlijke situatie en wensen. Badplaatsen zoals Playa del Inglés en Puerto Rico zijn helemaal ingesteld op massatoerisme. Hier is geen sprake van sfeervolle straatjes op pleinen, maar grootschalige accommodaties omringd door commerciële centra. Rustiger maar zeker niet minder toeristisch zijn Arguineguín, Playa Amadores, San Agustín, Playa de Tauro en Playa de Taurito.

Het voormalige vissersdorp Puerto de Mogán is wél toeristisch, maar kwalitatief gezien staat het toerisme hier op een hoger niveau dan de eerder genoemde plaatsen. Het dorp is daarom sfeervoller en ook aantrekkelijk voor dagjesmensen die hier lekker een paar uurtjes komen genieten. De meest luxe badplaats is Meloneras, waar vooral grotere vijfsterrenresorts staan die zich richten op een bovenmodaal publiek.

Boek je vakantie naar Gran Canaria

Boek je vakantie naar Gran Canaria

Het aanbod van pakketreizen naar Gran Canaria is enorm. Vrijwel iedere grote reisorganisatie die zich richt op zonvakanties biedt vakanties naar Gran Canaria aan. Het aanbod is daarbij vaak wel beperkt tot de badplaatsen aan de Costa Canaria. Wie wil overnachten in een finca of een rural hotel die zal vooral bij kleineren specialistische reisorganisaties aan moeten kloppen of de reis zelf regelen.

Reisorganisaties die een redelijk tot groot aanbod hebben van vakanties naar Gran Canaria zijn TUI, Sunweb en de VakantieDiscounter. Een inmiddels wat grotere aanbieder van authentieke accommodaties is Eliza was here.

Zelf regelen?

Een reis boeken via een reisorganisatie hoeft niet per definitie goedkoper te zijn dan wanneer je zelf de verschillende onderdelen (vlucht, accommodatie, transport/huurauto) regelt. Zeker in deze tijd waarin vliegtickets en hotelkamers soms tegen zeer aantrekkelijke prijzen online aangeboden worden kan het de moeite zijn om zelf via internet te reserveren. Houd er dan wel rekening mee dat de garanties die je hebt minder kunnen zijn, bijvoorbeeld als je een vakantiewoning rechtstreeks bij een eigenaar boekt en (deels) vooruit betaalt. Bij hotelboekingssites zoals booking.com gelden vaak aantrekkelijke voorwaarden voor annuleren en betalen. Let er wel op dat voor verschillende tarieven vaak verschillende voorwaarden gehanteerd worden.