Sluiten

Vliegen naar Gran Canaria

Vliegen naar Gran Canaria

Vanuit diverse Nederlandse vliegvelden kun je naar de enige internationale luchthaven van Gran Canaria vliegen. De vliegtijd tussen Nederland en Gran Canaria bedraagt tussen de vier uur en vierenhalf uur. Bij drukte in de lucht kan de vlucht iets langer duren. Vliegen vanuit Nederland kun je met Transavia, TUI en Ryanair. Omdat Gran Canaria zowel een zomer- als winterbestemming is, kun je kun je het hele jaar door naar Las Palmas vliegen. Het is daarom meestal niet lastig om een vlucht naar Gran Canaria te vinden. De meeste mensen vliegen met Transavia naar Gran Canaria.

De meeste vluchten naar Gran Canaria vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Er gaan echter ook vluchten vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven Airport. Vliegen vanaf Eindhoven Airport of een ander regionaal vliegveld kan vanuit financieel oogpunt en/of vanuit praktisch opzicht interessanter zijn.

Tickets boeken? Let op!

Als je vliegtickets gaat zoeken let dan goed op wat er inbegrepen is in de ticketprijs. Luchtvaartmaatschappijen worden steeds handiger in het uitkleden van hun product waardoor je voor essentiële zaken bij moet gaan betalen. Zo is het gratis meenemen van ruimbagage niet meer vanzelfsprekend, moet er voor drinken steeds vaker betaald worden en rekenen steeds meer luchtvaartmaatschappijen boekingskosten en/of kosten voor het betalen van de vlucht. Als je de prijzen van vliegtickets vergelijkt moet je daarom ook alle extra kosten waar jij mee te maken krijgt meenemen in de vergelijking.

Vliegen naar Gran Canaria

Vliegen vanuit België of Duitsland

Indien je geen geschikt vliegticket kunt vinden met vertrek vanuit Nederland of de ticketprijzen liggen te hoog dan kun je een kijkje over de grens nemen. Zowel vanaf Belgische vliegvelden als vanaf Duitse luchthavens is er vaak een redelijk aanbod van vliegtickets naar Gran Canaria. Voor sommige Nederlandse reizigers is vertrekken via Duitsland of België ook nog praktischer. De grootste kans op goedkope vliegtickets in Duitsland heb je vanaf luchthaven Düsseldorf International.

Vluchtduur

De totale vliegduur tussen Amsterdam Schiphol Airport en Las Palmas Airport op Gran Canaria bedraagt tussen de vier uur en vierenhalf. Drukte in de lucht en weersomstandigheden kunnen de totale vluchttijd beïnvloeden. Zo kan de wind de kruissnelheid beïnvloeden of kan er een langere vliegroute gekozen worden vanwege mogelijk slecht weer onderweg.

Top

3 airlines naar Gran Canaria

  1. Transavia
  2. TUI fly
  3. Vueling