Sluiten

Valle de Agaete

Valle de Agaete

Vanuit Agaete kun je via weg GC-231 door de Valei van Agaete rijden. Deze weg gaat vanaf Agaete via San Pedro naar Los Berrazales. Het dal ligt prachtig tussen de bergen in, waarbij sommige stukjes er bijna schilderachtig uitzien. Helaas kun je langs de route vrijwel niet stoppen om foto’s te maken, waardoor de mooiste plekjes helaas niet vastgelegd zijn. Als je in noordwestelijke richting weer terugrijdt naar de kust dan zie je Agaete met haar witte huisjes op afstand al liggen.

San Pedro

San Pedro

Ongeveer halverwege de Vallei van Agaete ligt het dorp San Pedro. De kans dat je hier andere toeristen tegenkomt, is erg klein. Naast woonhuizen biedt het dorp een kerk (Ermita de San Pedro), een centraal pleintje rondom een enorme boom en bij dat plein een kroeg annex restaurantje waar enkel en alleen maar Spaans gesproken wordt door de vriendelijke eigenaren.

Wie eventjes wil vluchten van het toeristische Puerto de las Nieves die kan hier rustig tussen locals van een hapje en een drankje genieten. Links in de hoek staat een kleine uitstalling van vers fruit dat hier verkocht wordt. Een kruidenier of supermarkt ontbreekt hier, vandaar dat de dorpskroeg deze rol een klein beetje op zich neemt.

Agaete

Het dorp Agaete kan natuurlijk ook bezocht worden. Hier geen wit met blauwe huisjes zoals in Puerto de las Nieves, maar de traditionele witte huizen met groene of bruine deuren en ramen. Als je tijd over hebt, kun je ook zeker hier een wandeling maken. Het is echter minder levendig dan Puerto de las Nieves en weer minder rustig dan San Pedro.