Sluiten

Gran Canaria als winterzonbestemming

Tijdens het winterzonseizoen dat loopt van november tot en met april zijn er weinig plekken in Europa die geschikt zijn voor een strandvakantie. Gran Canaria behoort samen met andere Canarische Eilanden tot de weinige uitzonderingen. Eigenlijk is Gran Canaria de dichtstbijzijnde bestemming die vrijwel de hele winter geschikt is voor een zonvakantie. Het vasteland van Europa heeft te maken met overwegend grijs, nat en koel weer. Ook het vasteland van Spanje, de Griekse eilanden en vakantie-eilanden Ibiza en Mallorca zijn niet zo geschikt voor een winterzonvakantie.

Voor Gran Canaria geldt wel dat het een verschil uitmaakt of je in het noorden op vakantie gaat of naar de badplaatsen in het zuiden trekt. Het noordelijke deel van Gran Canaria heeft aanzienlijk meer kans op te koel, nat of grijs weer. In het zuiden is de kans het grootste op zonnig weer met temperaturen die hoog genoeg liggen. Toch kan het ook hier in het winterseizoen af en toe flink regenen of stormen. Garanties wat betreft het weer heb je helaas nooit.

klimaattabel Gran Canaria

Winter is het hoogseizoen

Juist omdat op het vasteland van Europa weinig te verwachten valt van het weer is het op dat moment hoogseizoen op Gran Canaria. Zonliefhebbers uit Nederland, Duitsland, Engeland en andere landen waar Koning Winter regeert vliegen dan massaal naar de zonnestralen op Gran Canaria. Ook is er in deze periode toenemende belangstelling vanuit eigen land. Spanjaarden ontvluchten de winter in Spanje om van de winterzon op Gran Canaria te genieten.

winterzon

Andere winterzonbestemmingen

Mogelijk is Gran Canaria toch niet de winterzonbestemming die je zoekt. De website winterzon.net biedt een uitgebreid overzicht van landen, eilanden en gebieden die uitermate geschikt zijn voor een geslaagde winterzonvakantie.

Overwinteren op Gran Canaria

overwinteren

Wat is er nog fijner dan een vakantie van een week, twee weken of misschien zelfs drie weken vieren op Gran Canaria? Overwinteren op Gran Canaria! Als je de mogelijkheden hebt om voor enkele maanden Nederland te ontwijken, waarom zou je dan in het grijze koele Nederland blijven en er niet voor kiezen om de koelste maanden van het jaar op Gran Canaria door te brengen? Op het eiland zijn voldoende accommodaties te vinden die voor langere periodes te huur zijn. Als je die op tijd vastlegt en ook je vliegtickets tijdig geregeld hebt, dan kun je vrij gemakkelijk de kou in Nederland voor een paar maanden verruilen voor de zon op Gran Canaria.

Voor overwinteraars is het boeken van een los vliegticket en het zelf rechtstreeks bij de eigenaar huren van een appartement of vakantiewoning vaak goedkoper dan het boeken van een complete vakantie bij een touroperator. Voor de accommodatie kun je daarom het beste gaan zoeken bij sites die gespecialiseerd zijn in de verhuur van vakantiewoningen.