Sluiten

Overnachten op Gran Canaria

Overnachten op Gran Canaria

Het aanbod van accommodaties op Gran Canaria is enorm. In totaal telt het eiland meer dan een kwart miljoen bedden waarvan ongeveer tachtig procent zich in het zuiden van het eiland bevindt binnen de zogenaamde Costa Canaria. De meeste hotels, bungalows en appartementen staan dan ook binnen grotere concentraties van accommodaties. Dit gebeurt zowel in echte dorpen zoals Puerto Rico of Playa del Inglés als in zogenaamde urbanisaties zoals Playa de Taurito of Meloneras.

Costa Canaria

Costa Canaria

De grote toeristenconcentratie wordt vaak als Costa Canaria aangeduid. Dit gebied begint in het zuidwesten bij Puerto de Mogán en strekt zich in oostelijke richting uit tot aan San Agustín. Op veel plekken zie je dat de toeristische eenheden gewoon als het ware uit de grond gestampt zijn. Tussen Maspalomas en Puerto de Mogán zie je grote delen van de bergachtige kust bekleed zijn met beton. De enorme opkomst van het toerisme in de tweede helft van de vorige eeuw heeft echt voor een wildgroei aan hotels en appartementen opgeleverd. Nu probeert men stap voor stap de kwaliteit van de planologische inrichting te verbeteren. Men hoopt op die manier het toerisme langzaam aan naar een hoger niveau te tillen.

Las Palmas

Hoofdstad Las Palmas is niet alleen een toeristische bestemming. Als belangrijkste doorvoerhaven van Spanje zorgt de haven van Las Palmas voor veel bedrijvigheid met de daarbij behorende zakelijke bezoekers. Je ziet hier dan ook duidelijk dat het ene hotel zich meer op toeristen richt en je in het andere hotel vooral zakelijk geklede mensen aantreft in de lobby.

De beste vakantiehotels vind je rond het grootste stadsstrand van Las Palmas: Playa de las Canteras. As je daar wilt overnachten dan zul je in de meeste gevallen rechtstreeks bij het hotel moeten boeken. Deze accommodaties worden amper of niet door Nederlandse en Belgische touroperators aangeboden.

In het binnenland overnachten

Het aantal accommodaties in het fraaie binnenland is in verhouding tot het totaal aantal hotelbedden zeer beperkt. Het gaat vooral om kleinschalige hotels, pensions en enkele fincas. Dit ecotoerisme is in opkomst, echter zorgt het imago van een eiland vol massatoerisme voor een remmende werking op alle andere soorten toerisme.

Luxe hotels

Luxe hotel

Tot de ontwikkeling van Costa Meloneras bij Maspalomas bestond het hotelaanbod vooral uit twee-, drie- en viersterrenhotels. Het Riu Palace Maspalomas was één van de weinige vijfsterrenhotels in Playa del Inglés. Door de uitbreiding aan de westkant van de duinen van Maspalomas is er een markt aangeboord van het luxe toerisme.

Ketens zoals Lopesan en Riu hebben hier enkele enorme vijfsterrenhotels geplaatst die bijna complete vakantiedorpen zijn. Wat betreft architectuur zijn de Lopesan hotels Villa del Conde, het Lopesan Costa Meloneras resort en het in Afrikaanse stijl opgetrokken Baobab een verademing als je het vergelijkt met de grote betonnen blokkendozen die je vooral in Puerto Rico en Playa del Inglés aantreft.

Tophotels op Gran Canaria

Lopesan hotel op Gran Canaria

Lopesan hotels

De luxe hotels van de Lopesan hotelketen behoren tot de allerbeste hotels op het eiland. De Lopesan hotels zijn een begrip op Gran Canaria.

bekijk hotels
Riu hotels op Gran Canaria

Riu-hotels

Welk Riu-hotel moet je kiezen op Gran Canaria? Bekijk info en karakteristieken van alle Riu hotels op Gran Canaria en vergelijk de Riu-hotels.

bekijk hotels
TIP

waar overnachten?

De website waarovernachtenin.nl is het best bezochte onafhankelijke Nederlandse platform dat advies geeft over waar je het beste kunt overnachten op vakantiebestemmingen zoals Gran Canaria. Over de accommodaties en overnachtingsmogelijkheden op Gran Canaria hebben ze meerdere goede artikelen geschreven:

waar overnachten op Gran Canaria
waar overnachten in Las Palmas
waar overnachten in Maspalomas
waar overnachten in Playa del Ingles
waar overnachten in Puerto de Mogan

de populairste gay resorts op Gran Canaria
de sfeervolste boutiquehotels op Gran Canaria