Sluiten

Kamperen op Gran Canaria

Kamperen op Gran Canaria

Gran Canaria is dankzij de indrukwekkende natuur een prachteiland om te kamperen. Er zijn drie manieren om te kamperen op Gran Canaria. De meest voor de hand liggende wijze is om op een camping te gaan staan. Op Gran Canaria vind je meerdere campings die verspreid over het eiland liggen. Je kunt hierbij kiezen om vlak bij een badplaats te kamperen zoals Camping Guantánamo bij Tauro of juist de rust van een bergdorp opzoeken, bijvoorbeeld op Camping Temisas op de weg van Santa Lucía naar Agüimes.

Kampeerplaatsen en wildkamperen

Wildkamperen is officieel niet toegestaan op Gran Canaria, hoewel je wel ziet dat het mondjesmaat gebeurt. In de bergen zijn er meer dan twintig kampeerplaatsen, waarbij je een vergunning nodig hebt om er te mogen staan. Dit regel je via het informatiebureau OIAC, telefoon 928 219 2229.

Surfers

Langs de noordkust vind je de beste condities voor watersporten waarbij wind en golven belangrijke elementen vormen, zoals windsurfen of kitesurfen. Langs de noordkust zie je daarom dan ook op diverse plekken campers staan van mensen die daar komen om te watersporten. Een populaire staanplaats voor campers is het parkeerterrein achter het BP-benzinestation in Costa.