Sluiten

Vervoer op Gran Canaria

vervoer

Gran Canaria telt meerdere mogelijkheden om jezelf te verplaatsen. De meeste vrijheid biedt een huurauto, omdat je daarmee kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Op die manier kun je op plekken komen die je anders waarschijnlijk niet zou zien.

Het handigste is vaak om je huurauto vooraf vanuit Nederland te reserveren. Je kunt dan goed de prijzen en voorwaarden vooraf met elkaar vergelijken. Een goede website waarop dat kan is EasyTerra Gran Canaria. Een andere aanbieder die we zelf ook regelmatig gebruiken om een auto op Gran Canaria of elders te huren is Sunny Cars. Zij werken samen met autoverhuurders die je niet proberen te naaien door bijvoorbeeld het verplicht afnemen van een volle tank brandstof tegen een veel te hoge prijs.

Omdat niet iedereen een auto wil of kan huren, bieden we op deze pagina informatie over vervoer op Gran Canaria.

Bus

Over het hele eiland is er een uitgebreid busnetwerk, waardoor de meeste dorpen en steden met elkaar verbonden worden. Rondom hoofdstad Las Palmas en de toeristenplaatsen in het zuiden van Gran Canaria is er een intenser busnetwerk. De bus is over het algemeen de goedkoopste wijze van openbaar vervoer. Wil je de tijden en de routes van de bussen weten? Het beste vraag je bij de receptie van je hotel naar de actuele info en routes. Zij zijn over het algemeen prima op de hoogte en kunnen je vertellen waar de dichtstbijzijnde bushalte is.

Taxi

Taxi

In grotere plaatsen en in de badplaatsen zie je volop taxi’s rijden. Deze zijn duidelijk herkenbaar aan de witte kleur en het groene licht op het dak als ze vrij zijn. De meeste taxi’s vind je bij speciale taxistandplaatsen. Deze zijn vooral gesitueerd bij winkelcentra, grote hotels en bezienswaardigheden. Als een taxi met groen licht ziet rijden dan kun je deze met een handgebaar staande houden om je vervolgens naar de gewenste plek te laten transporteren. Taxi’s zijn voorzien van een taximeter. Voor rondritten en zo zijn vaste prijsafspraken met de taxichauffeur vaak ook mogelijk.

Fietsen op Gran Canaria

De fiets wordt op Gran Canaria vooral voor recreatief gebruik toegepast. Je ziet op de wegen buiten de bebouwde kom met regelmaat wielrenners of mountainbikers de heuvels beklimmen en afdalen. Binnen de bebouwde kom zie je vrij weinig fietsers. Als normaal vervoermiddel wordt de fiets op Gran Canaria niet zoveel gebruikt.

meer over fietsen op Gran Canaria

Veerboot

Tussen de badplaatsen Arguineguín, Puerto Rico en Puerto de Mogán kun je je overdag door veerboten laten vervoeren. De kosten zijn vrij prettig en de reisduur valt mee. Reken voor een tocht tussen Puerto Rico en Puerto de Mogán op een reistijd van ongeveer twintig minuten. Voor veerdiensten tussen het eiland Gran Canaria en andere Canarische Eilanden zoals Tenerife of zelfs met de stad Cadiz moet je op het noorden van het eiland zijn. Deze veerdiensten vertrekken en arriveren in Las Palmas en Puerto de las Nieves.

Veerboot