Over uit eten op Gran Canaria is heel wat informatie te vinden. De vraag is echter of de teksten die hoog scoren in google overeenkomen met hoe wij de gastronomie op Gran Canaria ervaren. Wij stuiten op redelijk wat informatie waarvan we denken ‘meen je dat nou?’. Denk aan een top 10 van beste restaurants op Gran Canaria waarbij een Italiaan op de eerste plek staat, er twee wok-restaurants in het lijstje voorkomen die volgens een ‘all you van eat‘ concept werken en waarbij het door ons als ‘wel aardige’ restaurant Fusion in Playa del Inglés het lijstje afsluit. Of een Gran Canaria website die schrijft dat vis altijd een belangrijke rol speelt binnen de menukaarten van restaurants in Playa del Inglés en Maspalomas. Een bewering waar wij het niet mee eens zijn. Je kunt prima vis eten, maar de bewering dat vis in deze twee toeristenplaatsen altijd een belangrijke rol speelt op de menukaarten, raakt kant noch wal.
Nu is het zo dat kwaliteit grotendeels subjectief is. Het is goed mogelijk dat iemand de lokale McDonalds als beter ervaart dan een upscale restaurant waar op hoog niveau gekookt wordt. Wij zouden het wel weten, maar niet ieder mens is hetzelfde. Ieder mens beoordeelt iets op basis van eigen smaken en voorkeuren. Helemaal objectief zijn is lastig, want er zijn tal van factoren die jouw ervaring en beoordeling zullen beïnvloeden. Als de massa lyrisch is over een bepaald restaurant, dan zul je eerder geneigd zijn om het wat beter te beoordelen. Geld is ook zo’n ding: eet je lekker en betaal je weinig, dan stel je je oordeel wat gemakkelijker naar boven bij.