Sluiten

Restaurants op Gran Canaria

Restaurants op Gran Canaria

Over uit eten op Gran Canaria is heel wat informatie te vinden. De vraag is echter of de teksten die hoog scoren in google overeenkomen met hoe wij de gastronomie op Gran Canaria ervaren. Wij stuiten op redelijk wat informatie waarvan we denken ‘meen je dat nou?’. Denk aan een top 10 van beste restaurants op Gran Canaria waarbij een Italiaan op de eerste plek staat, er twee wok-restaurants in het lijstje voorkomen die volgens een ‘all you van eat‘ concept werken en waarbij het door ons als ‘wel aardige’ restaurant Fusion in Playa del Inglés het lijstje afsluit. Of een Gran Canaria website die schrijft dat vis altijd een belangrijke rol speelt binnen de menukaarten van restaurants in Playa del Inglés en Maspalomas. Een bewering waar wij het niet mee eens zijn. Je kunt prima vis eten, maar de bewering dat vis in deze twee toeristenplaatsen altijd een belangrijke rol speelt op de menukaarten, raakt kant noch wal.

Nu is het zo dat kwaliteit grotendeels subjectief is. Het is goed mogelijk dat iemand de lokale McDonalds als beter ervaart dan een upscale restaurant waar op hoog niveau gekookt wordt. Wij zouden het wel weten, maar niet ieder mens is hetzelfde. Ieder mens beoordeelt iets op basis van eigen smaken en voorkeuren. Helemaal objectief zijn is lastig, want er zijn tal van factoren die jouw ervaring en beoordeling zullen beïnvloeden. Als de massa lyrisch is over een bepaald restaurant, dan zul je eerder geneigd zijn om het wat beter te beoordelen. Geld is ook zo’n ding: eet je lekker en betaal je weinig, dan stel je je oordeel wat gemakkelijker naar boven bij.

Het ware verhaal over de restaurants op Gran Canaria

eten

Het toerisme heeft een enorme invloed op het culinaire aanbod op Gran Canaria. Zelfs in de zogeheten authentieke bergdorpjes zie je dat de toeristen een effect hebben op het aanbod van horeca en maaltijden. Want laten we beginnen met het fenomeen tapas. Die horen in Spanje in een bar thuis, als kleine snack bij een biertje of een ander drankje. Een tapasrestaurant betekent lekker genieten van kleine porties van vooral Spaanse en Canarische gerechten, maar is niet authentiek. De authentieke keuken ervaar je vooral in de eetgelegenheden waar amper toeristen komen. En die worden steeds zeldzamer op Gran Canaria.

Het aanbod van restaurants is in het grootste deel van Gran Canaria gericht op toeristen. Je ziet daarom dat internationale trends gevolgd worden en dat een deel van de restaurants hardnekkig matige maaltijden blijft serveren die het goed doen onder de grotendeels buitenlandse gasten. Vandaar dat je vrij veel Italiaanse restaurants en pizzeria’s ziet. Goedkoop te maken en dus een leuke marge, ondanks dat je de gerechten redelijk goedkoop aan zult moeten bieden om de concurrentie te slim af te zijn. Trends die je de afgelopen tijd ziet zijn vegan restaurants, sushi restaurants en een toenemend aanbod in pokebowls.

Koken op hoog niveau

Het massatoerisme heeft ertoe geleid dat de kwaliteit van de restaurants lange tijd matig was op Gran Canaria. Nu het all-inclusive toerisme verhoudingsgewijs wat af begint te nemen en de invloed van internet steeds groter wordt, beseft men op Gran Canaria dat je het investeren in smaakvolle gerechten op de lange termijn een betere koers is om te volgen. Het begint daardoor steeds gemakkelijker te worden om je culinair te laten verwennen op Gran Canaria.

Laat je niet misleiden door de locatie

Laat je niet misleiden door de locatie

Soms kun je op weinig aantrekkelijke locaties lekker eten op Gran Canaria, terwijl je op prachtige plekjes vaak minder goed eten voorgeschoteld krijgt. Zo zitten er in de winkelcentra van Playa del Inglés en Puerto Rico een aantal goede restaurants, terwijl je aan de boulevard van Maspalomas vaak meer betaalt voor matig eten.

De beste restaurants van Gran Canaria

Wat zijn de beste restaurants van Gran Canaria? Vraag het aan tien verschillende mensen en je zult tien totaal verschillende antwoorden krijgen. Het risico van een top 10 met beste restaurants maken, is dat als morgen een chefkok in een van deze restaurants stopt of weggaat, de kwaliteit ineens anders kan zijn. Restaurants komen en gaan, net als koks. Wij wagen ons daarom niet aan een top 5 of top 10 van beste restaurants in Gran Canaria. Wil je toch weten waar wij graag uit eten op Gran Canaria? Op de website in12uur.nl delen we een aantal dagen op Gran Canaria, inclusief het bezoek aan een aantal van onze favoriete restaurants op het eiland:

Gran Canaria in 12 uur